Начало / Статии / Статии - Австрия

8 магични места, които са зимна приказка

Автор

/

Снимка: iStock by Getty Images

Зимата е магичен сезон, който преоблича в бяло местата, които познаваме и ги превръща в приказни пейзажи, от които сякаш всеки миг ще изскочи я някое джудже, я някоя Спяща красавица.

Разходете се с нас из едни от най-красивите зимни пейзажи по света. Сложили сме от всичко по малко - ледници, езера, фиорди, замъци и селца с пушещи коминчета. 

Халщат, Австрия

Халщат е австрийско село, което е толкова красиво, че е едва побира хилядите туристи, които се стичат тук всяка година. В Китай дори създадоха село-реплика на Халщат, за да могат китайците да попият от красотата на мястото, без да се налага да напускат собствената си страна. Падне ли снегът, Халщат излъчва наистина магическа аура, особено по здрач, когато светнат първите уютни прозорчета из къщите, а в далечината се виждат покритите със сняг върхове на Алпите

Снимка: iStock by Getty Images

Лофотен, Норвегия

Островите от архипелага Лофотен са едно от най-красивите места, от които можете да наблюдавате Северното сияние. Достатъчно е да си изберете някое от рибарските селца с традиционни яркочервени къщи, разположени по бреговете на арктическите фиорди и с могъщи островърхи планини на заден план. Тук зимата е дълга и мразовита. Върнете се през лятото, когато Лофотенските острови се къпят в 8-часов залез. 

Снимка: iStock by Getty Images

Блед, Словения

Езерото Блед е родено от ледниците и изглежда еднакво магично през всеки сезон. Островът с църквата и замъкът се отразяват във водите на езерото през топлите сезони, а зимно време са покрити със снежна пелена и приличат повече на картина, отколкото на истинско място. 

Снимка: iStock by Getty Images

Езерото Байкал, Русия

Езерото Байкал е един от най-старите сладководни басейни на планетата, а територията му е почти колкото на Белгия. Дойде ли сибирската зима, езерото спокойно може да бъде обявено и за най-голямата ледена пързалка в света. Снимки на магическите ледени рисунки по повърхността му всяка година обикалят света. Още по-магическо е усещането, когато се замислите, че ледът е само отгоре, а на места дълбочината на Байкал е над километър. 

Снимка: iStock by Getty Images

Замъкът Нойшванщайн, Германия

Германия си има прословут луд крал, който постигнал завидни неща, що се отнася до разточителството. Едно от тях е замъкът Нойшванщайн - толкова живописен с всичките си кули и кулички и извисяващ се на самотна скала сред спиращ дъха пейзаж, че се превърнал във вдъхновение за замъка на Спящата красавица в анимацията на Дисни, а по-късно и за логото на компанията. 

Снимка: iStock by Getty Images

Вик, Исландия

Исландия е земя на огън и лед, която е приготвила много приключения за посетителите си - от вулкани и горещи минерални извори до сняг и лед. Слезте за малко от авантюристичната въртележка и отделете време за съзерцание в малкото градче Вик. От Вик се виждат черните базалтови скали, известни като Пръстите на краката на великана, а ако се разходите до близките възвишения, ще ги видите на фона на покритите със сняг къщи и червения покрив на църквата.

Снимка: iStock by Getty Images

Ширакава-го, Япония

Ширакава е традиционно селце с къщи на по няколкостотин години, намиращо се в централната част на Япония. Край селото тече река, а на заден план се издигат снежните върхове на планината Хаку-сан. Стилът, в който са построени къщите, в превод означава “като ръцете на монах в молитва”. Това обяснява островърхите им покриви, които се грижат домовете да издържат, дори и когато тук паднат над 2 метра сняг. 

Снимка: iStock by Getty Images

Банф, Канада

Град Банф се намира до едноименния национален парк в Канада. Разходка из улиците на града винаги върви в комплект с гледка към назъбените върхове на Канадските скалисти планини. Наблизо се намира и езерото Луис.

Снимка: iStock by Getty Images

Вижте актуални оферти за зимна почивка!

>
23 ноември 2023 г.

Тагове

планини

замъци

зимен туризъм

зима

Забележителности наоколо

Избрани оферти