Забележителности - Коста Дорада

Тарагона (Tarragona)

Тарагона е най-урбанизиран сред градчетата в Коста Дорада и столица на областта. В историческата  му част ще видите цялата му хилядолетна история, заради която е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В Тарагона ще видите циклопски строиежи, римска крепостна стена, готическа катедрала.

Посетете водните паркове "Акуалеон" (www.aqualeon.es), "Акуополис" (www.aquopolis.es) и "Порт Авентура" (www.portaventura.co.uk).

Ситжес (Сичес) - Sitges

Ситжес е успял да запази артистичната си атмосфера, като същевременно нощем се преобразява в най-актуалното място за забавления. Градът е известен с гей културата си.

Посетете църквите "Сан Бартомеу" и "Санта Текла", както и музея "Кау Ферат", където са изложени произведения на Сантяго Русиньол и Ел Греко.

Монт-родж дел камп (Mont-roig del Camp)

Това градче в центъра на Коста Дорада е подходящо за семейна почивка. Посетете църквата "Сан Мигел" от 1574 г.

Салоу (Salou)

Салоу е сред най-предпочитаните курорти в Коста Дорада. Почти се е слял с Ла Пинеда на изток и Камбрилс на запад. 

Аматла де Мар (L'Amatlla de Mar)

Град, в който ще намерите спасение от забързания градски начин на живот. Боровите гори са навсякъде, а местните са предимно приятелски настроени рибари.

Камбрилс (Cambrills)

Някога малко рибарско селище, днес Камбрилс се е развил в туристическо градче, подходящо както за семейни, така и за романтични почивки. В центъра на града има голям закрит рибен пазар. Уиндсърфингът е широко практикуван.

Делтата на река Ебро

Делтата покрива площ от 320 кв. км и включва природни форми, които не са типични за останалата част на Каталуния като солени и сладководни езера, пясъчни дюни, извори и речни острови.

Забележителности около Коста Дорада