Коста Дорада
Коста Дорада / Kosta_Dorada

Коста Дорада (Costa Dorada, Costa Dаurаda на каталунски) е брегова линия с дължина 216 км в Каталуния, Испания, която включва 20 населени места. Името му означава Златен бряг и идва от цвета на обширните плажове, които ежегодно привличат множество туристи. Повечето от градовете на Коста Дорада имат собствени плажове, които се ползват целогодишно, а водата е плитка. В пространството между морето и планините се простират обширни полета с маслинови, лозови, бадемови и лешникови насаждения.

В посока югоизток брегът става по-каменист, а градчетата - по-малки. Много от тях са изградени около древни крепости. Колкото повече се отдалечавате от брега навътре в сушата, толкова повече изчезва туристическата суета и се потапяте в автентичната испанска атмосфера на малките градчета. В Тарагона (главния град в Коста Дорада) и Камбрилс е много добре развит риболовът. И на двете места има невероятни рибни ресторанти, където можете да опитате и доста местни ястия.

Посете делтата на река Ебро, където плажовете са широки и с чудесен бял пясък.

Важна информация

Валута: Евро (EUR). Лесно ще откриете АТМ устройства, в по-големите хотели, ресторанти и магазини можете да плащате с международни кредитни и дебитни карти.

Спешен телефон: 112

Интернет страници за Коста Дорада: www.costadoradaspain.com

www.spain-holiday.com/Costa-Dorada

Здраве: Във всеки град има аптеки и медицински центрове. В почивните дни и през нощта аптеките се редуват да дават дежурства. Адресът на дежурната аптека е изписан на витрините на останалите.

 

Забележителности около Коста Дорада