Начало / Статии / Статии - САЩ

Амангани - изтокът тръгва на запад

Автор

/

Колекционерите на хотели, които си правят сбирка от специалните места на света по начина, по който ловците на сувенири събират, да речем, пръчици за разбъркване на коктейли, знаят всичко заАмангани“, дългоочаквания първи северноамерикански имот на базираната в Азия хотелиерска група „Аман Ризортс“.

Елегантна гледка, кацнала върху 2100 м. на ръба на Ист Грос Вентри Бют, той незабавно става магнит за знаменитостите в минутата, в която е открит, показвайки се достоен и за своята шумна реклама, и за името си, смесица от санскрит и шошони, което означава „мирен дом“. Родствените на „Амангани“ хотели в Азия са известни със своето разглезващо обслужване, минималистична украса, която набляга на екзотичното и етническото и едно усещане за азиатско невъзмутимо спокойствие.

Тук дизайнът на триетажния комплекс от камък, стъкло и дърво е студен и модерен, и както отразява, така и се смесва с природната среда. Неговото фоайе се отличава с 11-метров таван и двуетажна стъклена стена, която пренася външната среда вътре с несравними гледки на планинските ливади на запад от Джаксън Хоул и заснежените върхове на Снейк и Титон Рейндж (изглед, който може да бъде видян от всеки от 40-те апартамента).

Залезите тук са религиозно преживяване, но и дните не изостават от тях, независимо дали си пийвате, вгледан в панорамите от целогодишно отоплявания басейн върху склона на скалата, или се подлагате на процедури и масажи в съседния СПА-център, или участвате в някое от развлеченията на открито и през четирите сезона.

Къде: Джаксън, Уайоминг
Най-добро време: май - септември

>
26 юни 2012 г.

Тагове

архитектура

екзотика

лукс

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти