Начало / Статии / Статии - САЩ

Виртуални турове из национални паркове по света

Автор

/

Какво да бъде днес? Йелоустоун? Гранд Каньон? Изкачване на най-високия връх на Австралия? Разходка край океана в Австралия?

Стоенето вкъщи никога не е било толкова близо до обикалянето на широкия свят, както през последните години. Човек може да се разходи виртуално не само из някои от най-известните световни музеи и галерии, а и сред природата.

Националните паркове в няколко страни си партнират с Google, за да предложат разходки от креслото.

Нужно ви е само устройство с интернет. Ако държите на реалистичността, обуйте си планинарските обувки и метнете раница на гръб. Или просто си изпийте кафето в любимото канче.

Национални паркове в САЩ

Повечето от американските национални паркове нямат нужда от представяне, но има и такива, които тепърва ще откриете. Страницата с всички виртуални разходки из американските национални паркове вижте тук.

Някои от любимите ни са:

Маунт Ръшмор е паркът, в който се намира прочутата скала с изсечени лица на американски президенти. Пренесете се там, като кликнете тук.

Национален парк Йелоустоун - прочетете повече за парка Йелоустоун, а след това се разходете из него тук.

Гранд Каньон - страховитият и величествен Гранд Каньон също е ваш за виртуални разходки тук.

Национален парк Йосемити - някога естественикът Джон Мур е казал, че никой храм, сътворен с ръце, не може да се сравнява в Йосемитите. Уверете се защо като се разходите из парка тук.

Национални паркове в Канада

В сайта на националните паркове на Канада можете да видите пълен списък с всички паркове, заснети от камерите на Google Street View.

Ето и някои от любимите ни разходки:

Езерото Луис в Национален парк Банф - вижте го от птичи поглед и се разходете тук.

Национален парк Кутинирпакк - вторият по големина национален парк в Канада ви посреща директно със спираща дъха гледка. Разходете се из парка тук.

Национален парк Клуейн - езеро, островче и иглолистни гори - какво друго ви трябва? Разходете се тук.

Национални паркове в Австралия

Влезте в страницата на националните паркове на Австралия и последвайте линковете за Google Street View разходка из някои от най-посещаваните екопътеки и природни обекти на континента.

Ето някои от нашите любими:

Връх Косцюшко (2228 м) - може би си спомняте смътно от училище, че най-високият връх в Австралия носи странно полско име (австралийците го произнасят Козиоскоу). Причина за това е фактът, че първият европеец, който го изкачва, е поляк, на когото според мълвата формата на върха напомнила на формата на гробницата на полския национален герой Тадеуш Косцюшко. Разходете се виртуално около тук.

Национален парк Джървис Бей - ако ви се разхожда в прохладни гори край брега на океана, вижте тук.

Пътеката от Прити Бийч до Змийския залив - изградената от дъски пътека се вие сред ниската растителност по крайбрежието на Национален парк Мурамаранг. Разходете се тук.

Къмпинг Крауди Гап - липсват ви безгрижните дни на палатка? Разходете се виртуално из къмпинг Крауди Гап в Национален парк Крауди Бей тук.

Сините планини - един от най-обичаните национални паркове на Австралия, Сините планини, се намира само на час и половина от Сидни и макар да не е съставен от планини в истинския смисъл на думата, гледките в него са възхитителни. Разгледайте тук.

Национален парк Бордър Рейнджърс - още една гледка от платформа, вижте я тук.

>
31 март 2020 г.

Тагове

природни паркове

семеен туризъм

забавления за деца

пътуване от креслото

трекинг

идеи за уикенда

Забележителности наоколо

Избрани оферти