Начало / Статии / Статии - САЩ

Биг Скай - Вашият частен ски курорт

Автор

/


Монтана е като игра на „тука има – тука нема“: макар повечето хора да идват тук през лятото, истинската награда може да бъде твърде добре скрита през зимата в „Биг Скай“, който се хвали с над 14 000 декара годни за каране на ски, (почти) еднакво превъзходни условия, изгледи на Скалистите планини и само двама скиори на 4 декара средно – което означава, че опашки за лифтовете са нещо твърде невероятно.

„Биг Скай“, Монтана, САЩ

Повечето от годишния валеж на сняг е сух като кост талк, който местните скиори почтително наричат „студен дим“, и макар, без съмнение, да има условия за екстремно каране на ски (един лифт до 3403-метровия, подобен на Матерхорн връх Лонг Пийк предлага на скиорите 1325-метрово отвесно спускане, което по своята стръмност отстъпва само на Сноумас в Колорадо), едно петдесет процента от над 150-те писти в курорта са идеални за средно напредналите.

„Биг Скай“ граничи с националния парк „Йелоустоун“, на 29 км оттук в Югозападна Монтана, където може да се наслаждавате на хоризонтално каране на ски в почти сюрреална обстановка на неотъпкан сняг и изригвана от гейзери пара, каквато летните посетители не могат да си представят. Над 73 км изключителни трасета за ски бягане са неудържимата примамка в много рекламирания „Лоун Маунтън Ранч“, елегантен четирисезонен хотел (официален курорт на „Орвис“ за риболов на муха през лятото) с хвален ресторант и удобен редовен транспорт, който дава възможност за безпрепятствено придвижване на гостите из района на „Биг Скай“.

За да задоволите дамата или джентълмена от ХІХ в. във вас, качете се на теглената от коне шейна на ранчото през горите до една хижа под светлината на фенери и изкарайте незабравима старовремска вечер с хубава храна и също толкова прекрасно спонтанно групово пеене.

Къде: 73 км южно от Боузман, Монтана, САЩ
Най-добро време: януари-март за ски спускане; януари-февруари за ски бягане.

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Почивка на Карибите

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

 

>
26 януари 2012 г.

Тагове

зимен туризъм

лифтове

любопитно

писти

ски дестинации

ски курорти

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти