Начало / Статии / Статии - САЩ

Джаксън Хоул - право в средата на американското великолепие

Автор

/

Бивш малък град в скотовъден район, в който се върти търговия с кожи, в подножието на „Американските Алпи, Джаксън се е развил до великолепен туристически град, който граничи с космополитното. Застрашителното фалшиво излъскване, наречено „Аспенизация“, засега е задържано в залива, а градските дъсчени пешеходни алеи по крайбрежието, старите магазини и простонародната общителност на малкия град остават.

Джаксън Хоул, Уайоминг, САЩ

Отбийте се в старовремските свърталища, като „Бубас Бар-Би-Кю“ (на „Бродуей“) и „Милиън Долар Каубой Бар“ на градския площад, пълни с много местни хора (и чиято колекция от паметни вещи от Дивия запад си струва да се види).

Разположението на Джаксън в дълбоката, живописна 77 км дълга Джаксън Хоул („хоул“ заселниците казват на висока, затворена планинска долина) го поставя сред местата в Америка, от които могат се видят най-смайващите пейзажи и изобилна фауна, докато криволичещата през долината река Снейк, една от най-чистите в страната, е добре известна на въдичарите и любителите на рафтинга.

През лятото има непрестанен поток от хора, дошили да посетят парковете „Гранд Титон“ и „Йелоустоун“, но през зимата цялото внимание се насочва към основните три ски курорта тук, особено „Джаксън Хоул Маунтън Ризорт“. На 20 км от Джаксън, той има една от най-големите отвесни падини в Америка (1261 м), едни от най-разнообразните терени и най-дълги писти, както и страховита репутация, че е извънредно труден, студен и тежък.

Чалнатите на тема трудни писти намират удоволствие върху превъзнасяния източен склон на 3185-метровата планина Рандеву, но половината от наименованите 76 писти и 10 000 декара страхотен за ски терен са идеални за средно напреднали и дори за новаци.

Срещу планината качеството на снега в „Гранд Гарги“ (72 км от Джаксън, свързан с редовни автобуси) редовно е класирано като най-доброто в страната, с 1270 см ситен сух сняг годишно – цели 450 см повече от Джаксън Хоул. Върху внушително пространство от 100 000 декара, заделени от държавата през 1912 г., националният резерват „Елк“ е зимният дом на хиляди мигриращи лосове, най- голямото стадо в Северна Америка.

Първо ще започнете да чувате техния рев есен през сезона на чифтосването, а от средата на декември до март може да ги наблюдавате отблизо чрез теглени от коне шейни, предлагани от „Фиш енд Уайлдлайф Сървис“ в Джаксън Хоул.

Ако отседнете в някоя от елегантните дървени хижи, пръснати из 4000-те декара земи на „Спринг Крийк Ранч“, единственото нещо, което може да съперничи на гледката, е хваленият ресторант на ранчото, „Гранари“, чието награждавано меню (представяйте си медальони от месо на лос и бизонско филе) е особено перфектно, когато външната тераса е открита при топло време.

Какво: Джаксън, (440 км североизточно от Солт Лейк Сити), Уайоминг, САЩ
Най-добро време: началото на септември заради деветдневния Есенен фестивал на изкуствата;

>
02 септември 2011 г.

Тагове

долини

езера

заливи

любопитно

национален парк Гранд Титон

национален парк Йелоустоун

национални паркове

писти

планини

рафтинг

резервати

реки

ски курорти

хижи

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти

2595 лв.

ШРИ ЛАНКА

ШРИ ЛАНКА