Начало / Статии / Статии - САЩ

Джаксън Хоул - право в средата на американското великолепие

Автор

/

Бивш малък град в скотовъден район, в който се върти търговия с кожи, в подножието на „Американските Алпи, Джаксън се е развил до великолепен туристически град, който граничи с космополитното. Застрашителното фалшиво излъскване, наречено „Аспенизация“, засега е задържано в залива, а градските дъсчени пешеходни алеи по крайбрежието, старите магазини и простонародната общителност на малкия град остават.

Джаксън Хоул, Уайоминг, САЩ

Отбийте се в старовремските свърталища, като „Бубас Бар-Би-Кю“ (на „Бродуей“) и „Милиън Долар Каубой Бар“ на градския площад, пълни с много местни хора (и чиято колекция от паметни вещи от Дивия запад си струва да се види).

Разположението на Джаксън в дълбоката, живописна 77 км дълга Джаксън Хоул („хоул“ заселниците казват на висока, затворена планинска долина) го поставя сред местата в Америка, от които могат се видят най-смайващите пейзажи и изобилна фауна, докато криволичещата през долината река Снейк, една от най-чистите в страната, е добре известна на въдичарите и любителите на рафтинга.

През лятото има непрестанен поток от хора, дошили да посетят парковете „Гранд Титон“ и „Йелоустоун“, но през зимата цялото внимание се насочва към основните три ски курорта тук, особено „Джаксън Хоул Маунтън Ризорт“. На 20 км от Джаксън, той има една от най-големите отвесни падини в Америка (1261 м), едни от най-разнообразните терени и най-дълги писти, както и страховита репутация, че е извънредно труден, студен и тежък.

Чалнатите на тема трудни писти намират удоволствие върху превъзнасяния източен склон на 3185-метровата планина Рандеву, но половината от наименованите 76 писти и 10 000 декара страхотен за ски терен са идеални за средно напреднали и дори за новаци.

Срещу планината качеството на снега в „Гранд Гарги“ (72 км от Джаксън, свързан с редовни автобуси) редовно е класирано като най-доброто в страната, с 1270 см ситен сух сняг годишно – цели 450 см повече от Джаксън Хоул. Върху внушително пространство от 100 000 декара, заделени от държавата през 1912 г., националният резерват „Елк“ е зимният дом на хиляди мигриращи лосове, най- голямото стадо в Северна Америка.

Първо ще започнете да чувате техния рев есен през сезона на чифтосването, а от средата на декември до март може да ги наблюдавате отблизо чрез теглени от коне шейни, предлагани от „Фиш енд Уайлдлайф Сървис“ в Джаксън Хоул.

Ако отседнете в някоя от елегантните дървени хижи, пръснати из 4000-те декара земи на „Спринг Крийк Ранч“, единственото нещо, което може да съперничи на гледката, е хваленият ресторант на ранчото, „Гранари“, чието награждавано меню (представяйте си медальони от месо на лос и бизонско филе) е особено перфектно, когато външната тераса е открита при топло време.

Какво: Джаксън, (440 км североизточно от Солт Лейк Сити), Уайоминг, САЩ
Най-добро време: началото на септември заради деветдневния Есенен фестивал на изкуствата;

>
02 септември 2011 г.

Тагове

долини

езера

заливи

любопитно

национален парк Гранд Титон

национален парк Йелоустоун

национални паркове

писти

планини

рафтинг

резервати

реки

ски курорти

хижи

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти