Начало / Статии / Статии - Холандия

Джазовият фестивал „North Sea“ в Холандия

Автор

/


Силата да изтръгва възхищения на престижния шестнайсетдневен джазов фестивал в Монтрьо, Швейцария, е концентрирана тук в един тридневен уикенд, чийто миш-маш от шестнайсет денонощни концертни места и цял легион музиканти от световна класа има същия силен ефект.

Джазовият фестивал „North Sea“ - Холандия

Повече от 25 години джазовият фестивал „North Sea“ е бил най-голямото ежегодно джаз сборище в Европа, на което се свири музика в широк жанров диапазон – блус, фюжън, госпъл и соул. Горди с неговия рекламен лозунг, „Кръстопът на света“, над 1200 музиканти от цял свят обичат този фестивал и това си личи.

Легендарни имена и нови и обещаващи таланти свирят един до друг: през първата година на фестивала тук са участвали легенди като Сара Вон, Каунт Бейзи и Стан Гец. Оттогава той служи като място за пробиви на нови таланти на европейската сцена, като например младата, почти неизвестна Шърли Хорн.

През последните години се добави „Нагорещи Хага“, безплатен джаз фестивал на открито в центъра на Хага и Джаз гала в средата на лятото, и двете в навечерието на фестивала.

Къде: Фестивалът „North Sea“ се провежда ежегодно в Ротердам, „Нагорещи Хага“ - в Хага, Холандия.

 

 

 

 

 

 

 

 

>
30 май 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти