Начало / Статии / Статии - Тайланд

Древен тайландски масаж - храмове на угаждането

Автор

/

Масажът, най-старата форма на лечение в Тайланд, е древна източна практика, отдавна смятана за върховно възстановяващо силите преживяване. На всеки ъгъл в Банкок неонови реклами предлагат „модерен“ масаж, но автентичната практика, която може да ви остави подмладен и преодолял последствията от часовата разлика при пътуването със самолета, се намира другаде.

Банкок, Тайланд

Традиционно разглеждан като духовно лечителско изкуство, тясно свързано с ученията на будизма, масажът е бил векове наред практикуван изключително в храмовете, а най-старият и най-големият храм и университет в Тайланд, „Ват По“ (наричан също храмът „Четупхон“), е все още прочут със своята оживена школа по масаж. За разлика от други форми на масаж вие си оставате с дрехите, докато сте свиван, разтеглян, силно дърпан, като по някое време дори сядат и ходят върху вас. Точките за притискане по вашето тяло (двайсет и една само по ходилата ви) са подложени на точно въздействие.

В още по-голяма степен (смятайте го за билет към рая) успокояващият СПА-център в уважавания хотел „Ориентъл“ е друг вид храм, красиво семпло пространство, което е било създадено, за пълно угаждане и разглезване на гостите. Практикуваният тук метод с тайландско влияние (наричан „Ориентъл“, по името на хотела) е просто чудотворен, особено когато е предхождан или последван от изглаждащи кожата процедури, като маски с пюре от папая или кал от долината Мае Хонг Сон – по ваш избор.

Къде: Хотел „Ориентъл" Банкок, Тайланд

>
22 юни 2011 г.

Тагове

екзотика

романтични места

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти