Начало / Статии / Статии - Тайланд

Сукхотхай - модерен храм на древния тайландски златен век

Автор

/

Банкок не страда от липса на петзвездни интернационални хотели с паназиатска обстановка и силни влияния на западната естетика, но „Сукхотхай“ е станал предпочитаният хотел за изискани гости, търсещи елегантна атмосфера, в която винаги, когато се събудят, да знаят, че са в Тайланд.

„Сукхотхай“, Банкок, Тайланд

Път с палми край него и 25 декара градини с цветя и езерца с лилии улавят спокойствието на кралството Сукхотхай от ХІІІ в., от което този впечатляващ хотел е взел името и вдъхновението си. Въпреки своите размери (има около 200 обзаведени стаи с големи бани с под от тиково дърво), хотелът напомня за атмосферата на будистки медитативен лагер, със ступи в стил Сукхотхай, отразяващи се в езерца с цъфнали лотоси в тях и осветявани нощем.

Местното занаятчийство е видно в изкусната употреба на дърво, гранит, керамика и тъкани, които напомнят за дворцовите салони на древната столица. Това типично тайландско преживяване достига своя връх на откритата тераса на ресторант „Селадон“, чиято традиционна пикантна кухня се смесва понякога с модерната в ястия, които са празник за небцето и очите.

Къде: Банкок, Тайланд
Най-добро време: октомври-март

>
27 февруари 2012 г.

Тагове

екзотика

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти