Начало / Статии / Статии - Тайланд

Големият дворец в Банкок

Автор

/

Едно време Големият дворец в Банкок е бил укрепената резиденция на тайландския монарх, неговите изумителни, фантасмагорични излишества са създадени преди около 200 години от почитаната династия Чакри от Кралство Сиам. С 5 милиона туристи на година, посещаващи едно от местата в Тайланд, които непременно трябва да се видят, не е изненадващо, че сегашният крал Рама ІХ се е пренесъл по-надолу по пътя в близкия дворец Читралада, затворен за публиката.

Големият дворец в Банкок - Тайланд

Няма значение – не е възможно той да бъде по-позлатен, украсен и иннкрустиран, по-пищен и фантастичен, отколкото лабиринтът от над 100 източно/западни сгради и дворове в големия дворец, които остават най-голямата самостоятелна изложба на традиционното тайландско изкуство и архитектура.

Най-знаменитият от 400-те храма на Банкок се намира сред тези стени: „Ват Пхра Каео“, известен под по- пулярното си име Храмът на изумрудения Буда. Присъединен към първоначалния кралски дворец, храмът ще бъде големият финал на вашето посещение, символично свързвайки духовното сърце на Тайланд с бившето седалище на неговата временна мощ. Тук е най-почитаният религиозен обект в Тайланд, един 65-сантиметров седнал Буда, изрязан от твърд блок полускъпоценен нефрит, който е бил изгубен и след това наново открит през ХV в.

Пазен от древни бронзови лъвове и неимоверно скъп, той е кацнал спокойно на върха на един позлатен трон, висок 10 метра. Като пазител на страната, Буда има власт над единствената зона в Големия дворец, където кадящите благовония тайландски поклонници са повече на брой от изпълнените с благоговение туристи.

Какво: място.
Къде: Банкок, Тайланд
Най-добро време: октомври-март.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Банкок!

Виж още:

Почивка в Пукет

Почивка в Краби

Екскурзия в Патая

>
16 август 2010 г.

Тагове

дворци

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти