Начало / Статии / Статии - Тайланд

9 причини да отидете в Тайланд през зимата

Автор

/

Ако сте от зиморничавия тип хора, за които студените месеци са време за зимен сън и мечти за лятото, ние ви предлагаме да смените стратегията. Преместете се малко на юг и на изток. В Тайланд по време на нашата зима ще се разхождате по къси панталони и ще събирате тен по прекрасните плажове. Ето 9 причини да отпътувате към Страната на усмивките още сега!

Прекрасно време

В Тайланд има три вместо четири сезона – горещ, хладен и дъждовен. От октомври до февруари е хладният сезон, което означава температури над 26 градуса. Единственото място, на което някога бихте имали нужда от пуловер в Тайланд, са северните части на страната. В Банкок и по островите времето е винаги топло или горещо.

Плажовете

Температурата на водата по тайландското крайбрежие целогодишно е около 28 градуса. Пясъкът е от ослепително бял до златист, а плажовете са за всеки вкус – от уединени местенца до парти локации.

Храната

Тайландската кухня е любима на милиони хора по света, а когато я опитате в самия Тайланд, ще останете учудени колко вкусно може да бъде ястие, направено в малка количка на улицата, буквално за 3 минути пред очите ви.

Гмуркане

Водите в Тайланд са чисти и прозрачни, а животът на морското дъно кипи. Корали, цветни рибки, морски костенурки ви очакват. Намирате се на едно от най-добрите места за гмуркане в света!

Храмове и дворци

От средновековните храмове в Чианг Май до древната столица Аютая и съвременните музеи и дворци в БанкокТайланд ще изпълни очите, сърцето и ума ви с красотата и богатството на своята вековна култура.

Будизмът

Повечето тайландци са будисти и това оказва влияние върху целия живот в страната – от архитектурата до отношенията между хората. Ще видите изумителни будистки храмове навсякъде в Тайланд.

Изследване на джунглата

Националните паркове на Тайланд все още пазят растения и животни, сякаш излезли от „Книга за джунглата“. Там се срещат тигри и леопарди (въпреки че е рядкост да ги срещнете). Можете да видите обаче цветни пеперуди, тропически цветя и много, много маймуни.

Нощен живот

В Тайланд се намират няколко бара от топ класациите за заведения с гледка отвисоко. Можете да пиете коктейли в някои от най-ексклузивните заведения в света или да седнете на по бира в плажен бар.

Цените са много достъпни

След като веднъж стигнете в Тайланд, цените на храната, нощувките и заведенията там са повече от достъпни. Ако пък искате да се поглезите – в Тайланд ще откриете и многобройни луксозни хотели с отлично обслужване, като отново цените са отлични спрямо качеството, което получавате.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Тайланд!

>
10 ноември 2023 г.

Тагове

бял плаж

екзотика

лукс

море

нова година

острови

палма

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти