Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Залцбург - Моцарт, холивудски звезди и предколедно вълшебство

Насладете се на Залцбург
1 от 7

ЗалцбургКратък преглед на програмата за пътуването ме изпълва с радостно очакване - в следващите 3 дни предстои да посетим всичко значимо, което местни и чужди пътеводители препоръчват да се види в Залцбург. Освен това е краят на ноември - тоест откриват се Коледните базари. И освен това  от пресата в самолета разбирам, че тези дни Камерън Диас и Том Круз снимат там новия си филм - и това ако не е късмет!


Залцбург ни посреща с много слънце и приятно почти пролетно време. На летището ни чака микробус-такси, за да ни откара до хотела в центъра на града. Тайничко се радвам много, че трансферът е организиран предварително - колкото и опитен пътешественик да си, всеки знае, че придвижването от летището до хотела отнема повече време, ако се организира едва след кацането. Разкошните гледки към планината и града някак неусетно успокояват и до пристигането в хотела емоциите вече са в унисон със заобикалящата ни атмосфера, която - съвсем очаквано - напомня, че радостта от живота не е мираж и тук предстои да я усетим.


Хотелът се намира в центъра и е известен с кафе-ресторант-терасата на седмия етаж, от където се открива прекрасна гледка към Крепостта, реката и Стария град. Вече сме получили нашите Salzburg-Card, които включват безплатен градски транспорт и вход за всички забележителности, и след насладата от един-два шоколадови бонбона “Моцарт” (Mozart-Kugel) е време да се запознаем със Залцбург.

Вижте всички оферти за Залцбург

Виж още: 

Екскурзия Виена

Екскурзия Будапеща

Екскурзия Русия

Дата: 07 декември 2009 г.
4.5/5, 18430 гласа
Забележителности около Залцбург