Начало / Статии / Статии - Австрия

Дюрнщайн - там, където се срещат природата, виното и историята

Автор

/

Слънчевата долина Вахау и хубавият, макар в действителност да не е син Дунав, който тече през областта, правят това място една от най-плодородните и живописни винарски области на Австрия. Укрепени абатства и замъци увенчават вълнообразно хълмистата долина, върху която стръмно терасирани лозя се редуват с гористи склонове и овощни градини с кайсиеви дръвчета, цъфтящи в късна пролет.

Построеният някога като крепост малък град Дюрнщайн – известен като мястото, където Ричард Лъвското сърце е бил затворен през 1192 г. от Леополд V – е с основание популярен. За хубаво местенце, където да отседнете, не е необходимо да ходите по-далеч от потъналата в зеленина тераса на замък-хотела „Дюрнщайн“, от който се откриват повдигащи настроението красиви гледки към реката, в добавка към сервираните превъзходни ястия за вечеря и интригуващата листа с вина. (Изпийте чаша от местното Grüner Veltliner на терасата.)

 Замъкът Куенрингер на върха на един хълм край Дюрнщайн е разрушен и наново построен през 1650 г.; до развалините на първоначалната сграда може да се стигне пеша, за да се насладите на няколко забележителни гледки на околностите, които казват, са вдъхновили приказките за магически царства на Братя Грим. От земите на замъка можете да се отправите на екскурзия до абатството Мелк (Stift Melk), наскоро ремонтиран 1000-годишен бенедектински манастир, пълен с ръкописи и скъпоценни произведения на изкуството, включително известното разпятие от Мелк. Този особено живописен участък на Дунав е предпочитан за кратки круизи, чудесен начин да се разгледа областта.

Дюрнщайн: 80 км западно от Виена, 30 км от Мелк.
Мелк: 100 км западно от Виена.
Kак: круизи тръгват от Кремс (през Дюрнщайн и Шпиц) до Мелк ежедневно. Свържете се с DDSG Blue Danube Schiffahrt във Виена
Kога: средата на април-края на октомври. Летен фестивал в Мелк една седмица в края на май.
Най-добро време: кайсиевите дръвчета обикновено цъфтят през април. Гроздоберът е обикновено в средата-края на септември.

>
20 април 2010 г.

Тагове

замъци

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти