Начало / Статии / Статии - Австрия

Залцбургският фестивал - най- значимият музикален фестивал в Европа

Автор

/

Като родно място на Моцарт и със своята великолепна природна среда, Залцбург е подходящото кътче за най-голямото и най-значимото ежегодно музикално събитие в Европа.

Над 180 изпълнения на класическа и съвременна музика, включително опери, симфонии, големи концерти и рецитали са програмирани в целия град – очаквайте билетите за знаменателните събития да бъдат продадени далеч преди те да се състоят (освен ако не сте готов да платите на вашия портиер горница, за да ви уреди с билет от някой от препродаващите ги с печалба). По-лесно е да се намерят билети за матинетата – камерна или църковни музика, които могат да бъдат не по-малко приятни.

По време на фестивала – или всъщност по всяко време, в което ви се доще лукс – отседнете в залцбургския замък-хотел „Мьонхщайн“. Този замък с кули от ХІV в., изграден като лятно убежище за архиепископите на Залцбург, е разположен на върха на един хълм, обкръжен от градини и 100 декара паркове и на десет минути от сърцето на историческия център на Залцбург.

Подове с паркет, ориенталски килими, прозорци от оловно стъкло, мебели от ХVІІІ в. и малък параклис, който датира най-малко от 1500 г., предават историята на хотела; гости като руския цар Александър ІІ и самия Моцарт са прахосали много време тук. Но именно модерните удобства в седемнайсетте стаи оправдават статуса му на петзвезден хотел. Престой в апартамента в кулата ще ви накара да почувствате, че той заслужава двойно повече звезди.

Къде: Залцбург, Австрия
Кога: 5 седмици, като се почне от последната седмица на юли

>
14 май 2012 г.

Тагове

културен туризъм

музикални събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти