Начало / Статии / Статии - Канада

Гълф Айлъндс и Хастингс Хаус - тихо кътче по пътя за никъде

Автор

/

Архипелагът Гълф Айлъндс – върволица от около 100 частично потопени планински върха, разположени в протока Джорджия, между Ванкувър Айлънд и континенталната суша на Британска Колумбия – е канадският отговор на популярните Сан Хуан в щата Вашингтон, макар че не е толкова посещаван. Прекарващите уикендите си във Ванкувър и Виктория ценят спокойната, непретенциозна атмосфера и стария начин на живот в местните градове и села, които са пръснати по двайсет и пет от островите в архипелага.

Хастинг хаус - Канада

Вземете каяк за бърза разходка тук и е по-вероятно да се блъснете в някой тюлен или белокрила морска свиня, отколкото в друг турист. От петте най-посещавани южни острова Солт Спринг е най-популярният и най-големият, със 132 км неравна брегова линия и население 9000 души.

Главният град Генджис е разположен в едно защитено заливче, пълно с клатушкащи се платноходки и е станал известен със своята малка, но разрастваща се колония от художници и занаятчии, някои от които с международно признание. Кацнал над града сред 120 декара цъфтящи английски градини, извисяващи се ели и гледки на води е един от най-луксозните хотели в Западна Канада, в стил „Тюдор“ – „Хастингс Хаус“.

Въпреки неговата нафукана английско-имение-плюс-изискан-провинциален-хотел декорация, „Хастингс Хаус“ е възприел небрежно елегантния стил на живот на Гълф Айлъндс, с изключение на вечерята, когато мъжете трябва да бъдат със сако. Той предлага едни от най-добрите вечери на запад от Ванкувър, приготвени с продукти, набрани от зеленчуковите и овощните градини на хотела и хванати в богатите на риба води край острова.

Къде:  Хастингс Хаус, Гълф Айлъндс (Gulf Islands), с ферибот от Британска Колумбия, Канада.
Най-добро време: април-октомври заради климатичните условия и съботните пазари.

>
18 април 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

гастрономия

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти