Начало / Статии / Статии - Канада

Ресторант „Тоджос“ и Гранвил Айлънд в Канада

Автор

/

Спестете парите за самолетен билет до Токио и се отправете към „Тоджос“, ярък и популярен ресторант, наречен на неговия уважаван главен готвач и собственик, един симпатичен новатор, отговорен за едно от най-добрите суши, които могат да се купят с канадски долари.

Рестоеант

Масите край прозорците в трапезарията със своите поразителни гледки към планините Фалс Крийк и Норт Шор отвъд са очевидният избор, но те не са това, което искате. Вместо това се насочете към примамливия омакасе („в ръцете на майстор готвача“) суши бар с десет места, където лъчезарният и енергичен Тоджо върши своята магия с точността на хирург.

Специалитетите отразяват сменящите се сезони, но рибата тон и сьомгата са неизменни фаворити, като всяка седмица от тях се консумират съответно по 150 и 100 кг. Водите около Ванкувър са богати на царска, сребриста (кижуч), червена (нерка), кета, розова (гърбуша) сьомга, а Тоджо сам избира най-доброто от изобилието, придържайки се непоколебимо към пресните местни продукти. Всичко е винаги правено на ръка, никога не се приготвя отнапред.

Чревоугодниците трябва да посетият и Гранвил Айлънд (сега заселена с по-богати люде бивша индустриална зона под Гранвил Стрийт Бридж) и да прекарат сутринта на „Гранвил Маркит“, един от най-добрите в Северна Америка, претъпкан с морски дарове, меса и вина от лозята на провинцията – най-хубавото, което Британска Колумбия може да предложи. Той отразява кръстосаното опрашване на най-разнообразния в етническо отношение град на Канада.

Къде: Ресторант „Тоджос“, Ванкувър, Канада.

>
27 май 2011 г.

Тагове

винен туризъм

гастрономия

ресторанти

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти