Начало / Статии / Статии - Канада

Национален парк Пасифик Рим - когато просто не може да не получите достатъчно от природата

Автор

/

Тръгнете си от пленителния, винаги толкова британски град Виктория в южния край на остров Ванкувър и цивилизацията бързо ще се стопи, заменена от великолепния пейзаж на Тихоокеанския северозапад.

Извиващата се като змия двулентова магистрала преминава покрай сребристосинкави езера и през високопланински проходи и гъсти вековни гори, чиито необичайно високи смърчове, канадски ели и кедри са едни от най-големите и най-старите в Северна Америка. На каменистия и рядко населен западен бряг на острова националният парк „Пасифик Риме свещена земя за екотуристите, неговият знаменит маршрут „Уест Коуст“ е възхваляван като един от най-драматичните и трудните пешеходни преходи на континента.

През лятото средно напреднали и опитни туристи пристигат от цял свят, за да тръгнат по 75-километровата пътека. Новаците могат да усетят великолепието на разходките из парка по някои от по-малко трудните участъци на националния парк или да разхождат по 11-километровата крива на Лонг Бийч, около 500 м широк при отлив и централната пясъчна забележителност на парка. Скалистата брегова линия на областта някога е била известна сред моряците като Гробището на Пасифика заради
страховитите зимни бури, които блъскат тези нащърбени носове, но вчерашната трагедия днес е туристическа атракция, осигуряваща множество исторически потънали кораби, които да бъдат разглеждани от гмуркачите с акваланг.

Разнообразният морски животински свят също е основна примамка: протокът Клайокуот и архипелагът Броукън Груп Айлъндс в протока Баркли са ненадминати заради морските лъвове, белоглавите орли и множеството китове. Дори зимата е хипнотизираща, с виещи ветрове, дъждове като из ведро и разбиващи се в брега шестметрови тихоокеански вълни, които са създали любопитното развлечение „любуване на зимна буря“ по оголения западен бряг около Тофино, чудновато очарователно селище, което служи за край на Трансканадската магистрала и неофициална входна врата за парка.

Шест километра на юг от града е разположен стабилният хотел „Уиканиниш Ин“, изненадващо луксозен аванпост по тия затънтени места, осигуряващ възможно най-добрите места на първия ред в континента за наблюдаване на яростта на природата. Всяка от великолепните стаи има прозорци от пода до тавана и отделни балкони, които са достатъчно близо до морето, за да можете да чуете вълните, докато вие разпускате край камината или сте в топлата вана край прозореца. Гостите могат да вечерят в хотелския ресторант „Пуант“ (Pointe), чиито 240-градусови гледки се съревновават със специалитетите от Северозапада на главния готвач.


Къде: Остров Ванкувър, Британска Колумбия, Канада

Най-добро време: юни - август
 

>
23 юли 2012 г.

Тагове

гмуркане

екопътеки

кулинарни изкушения

лукс

национални паркове

острови

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти