Начало / Статии / Статии - Канада

„Ниммо Бей Ризорт“ - величие на ръба на географската карта

Автор

/

Няма пътища, водещи до „Ниммо Бей“, курорт сред пустошта за осемнайсет гости, разположен край затънтения, неразработен и до голяма степен непознат западен бряг на Канада. Вместо това лъскав хеликоптер ще ви превози от съседния остров Ванкувър, преминавайки над протока Кралица Шарлот, където можете да съзрете тръгнали към Аляска круизни кораби, косатки или белокрили морски свине. Вие сте доставен в „Ниммо Бей Ризорт“, малък анклав на лукса, поместен с усет в това, което би трябвало да е най-затънтеното място.

Нимо Бей Ризорт - Канада

Започнете деня си с малко разходки по плажа, изследване на пещери, каране на каяк в океана или рафтинг по реката. Или изберете някое от серията вълнуващи „хели-приключения“, благодарение на частния пилот на курорта – издигане на 1800 м и над древни дъждовни гори за чревоугоднически пикник на върха на планината и приятна разходка по ледник; летене до малко селце на индианците куакиутл, чийто тотемен стълб, гравиран с изображения и символи, разказва историята на предците, които са заселили тези брегове преди много векове; или се насочете към чистите, безименни реки и потоци в областта за хвани-и-пусни риболов, с дива сьомга, заковаваща кантара на 25–30 кг, и пъстърва на Кларк и сивен, които редовно тежат над 2 кг.

Заради цялото това претоварване на сетивата, зашеметяващия сблъсък с природата и покачващите адреналина преживявания, може би най-добрата част от приключенията всеки ден е да се върнеш в еветте вили тип „шале“ в курорта, построени върху колони в този подобен на фиорд залив, в който нахлува приливът. Вечерята тук се конкурира с най-доброто във Ванкувър – представете си съвсем прясна „пияна“ сьомга в марината по секретна рецепта, последвана от десерт от замразени бели и черни шоколадови трюфели.

Капакът на вечерта е доброто накисване в гореща вана на открито, разположена в подножието на един планински водопад. Когато са изграждали своето убежище тип „блаженство-в-пустошта“ преди повече от двайсет години, семейство Мъри е било отписано като ексцентрични мечтатели. Никой не се смее днес.

Къде: „Ниммо Бей Ризорт“, Остров Ванкувър, 563 км северно от Сиатъл, 322 км северно от Ванкувър, Канада. Обслужването с хеликоптери от Порт Харди на остров Ванкувър до „Ниммо Бей“ се урежда от хотела (включено).
Най-добро време: август-октомври за риболов; май-юли за повечето други дейности.

>
13 май 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

острови

рафтинг

риболовен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти