Начало / Статии / Статии - Гърция

Хидра - остров със стил

Автор

/

Първото, което ще видите в Хидра, ще бъде прекрасният полукръгъл пристанищен град и много изящни къщи на морски капитани, ветрилообразно разположени сред скалистите хълмове. Всички моторни превозни средства (включително камикадзе мотопедите, благодаря на бога) са прогонени от този планински и гол остров, където хората винаги са разчитали на морето за прехраната си.

Хидра - Гърция

Магарета и конски каруци са основните транспортни средства. Някога прочут като място за срещи на художници, писатели и нашумели знаменитости, Хидра все още остава една от най-модните и стилни дестинации в страната. Таверните са семпли, но често посещавани от множество щедри и представителни люде.

Сдържано луксозният хотел „Брацера“ е създаден в черупката на една манифактура за сюнгери от 1860 г.; вратите, направени от стари сандъци, все още носят печата на атинското пристанище – Пирея. Това е непретенциозн  елегантен хотел, чийто минимален морски декор и просторни помещения допълват местния характер и история: изложени са множество каменоделски творби, дървени греди и реликви от неговото предишно прераждане. На острова, чието име погрешно загатва за изобилие на вода, басейнът на „Брацера“ е наслада и единственият на острова.

Къде: Хидра: по-малко от 2 часа с кораб на подводни криле от Атина.
Най-добро време: април-юни и септември-октомври.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка на остров Корфу

Почивка на остров Закинтос

Почивка на остров Санторини

02 юни 2011 г.

Тагове

гастрономия

гръцки острови

острови

пристанища

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти