Начало / Статии / Статии - Гърция

Хидра - остров със стил

Автор

/

Първото, което ще видите в Хидра, ще бъде прекрасният пристанищен град и многото изящни къщи на морски капитани, ветрилообразно разположени сред скалистите хълмове.

Всички моторни превозни средства (включително и камикадзе мотопедите, благодаря на бога!) са прогонени от този планински и гол остров, където хората винаги са разчитали на морето за прехраната си.

Хидра - Гърция

Магарета и конски каруци са основните транспортни средства. Някога прочут като място за срещи на художници, писатели и нашумели знаменитости (например Ленард Коен и София Лорен), Хидра все още остава една от най-модните и стилни дестинации в страната. Таверните са семпли, но често посещавани от множество щедри и представителни люде.

Една от причините Хидра да е толкова популярна, е близостта й до Атина - с ферибот се стига за по-малко от два часа

Освен да събирате тен и летни спомени по закътаните плажове, няма кой знае какви забележителности на острова. Той е създаден за релакс и блажено ваканционно бездействие. 

През пролетта и есента можете да сложите в багажа си обувки за преходи и да се разходите из многобройните пътеки, които пресичат острова, като водят до старинни манастири или панорамни високи места с гледки надалеч. През лятото тази дейност не е особено приятна, тъй като островът е скалист и без много растителност и жегата бързо става непоносима.

Самият град Хидра също е приятно място, из което да скитате. Стръмните улички ще ви отведат до изискани каменни имения и елегантни църкви, а от оградите висят ярки бугенвилии. 

От двете страни на пристанището и до днес се издигат два бастиона с топове - останки от времена на войни, до които можете да се качите, за да се насладите на красиви гледки. 

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка на остров Корфу

Почивка на остров Закинтос

 

>
21 февруари 2022 г.

Тагове

гастрономия

гръцки острови

острови

пристанища

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти