Начало / Статии / Статии - Сърбия

Евтина Нова година на една ръка разстояние

Автор

/

Посрещнете Нова година от другия край на границата и със сигурност цялата 2022-ра ще ви върви на пътуване и приятни емоции! И разбира се, не е нужно да отидете на другия край на земното кълбо – на една ръка разстояние нашите мили съседи (и съседите на нашите съседи) ще ви посрещнат с топло гостоприемство, с шумни празненства, хубава храна, още по-хубаво вино и музика за душата.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето няколко предложения за евтина Нова година недалеч от дома:

Солун, Гърция

Ако се замислите за Солун, първата картина, която изплува пред очите ви, почти сигурно е Бялата кула. Византийски църкви, римски конструкции, модерна архитектура, интензивен нощен живот и впечатляващи плажовe - всичко това е също Солун. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове. Празненствата за Нова година в Солун започват още през деня и атмосферата по крайбрежната улица е идеален избор да посрещнете 2022 година на една ръка разстояние от България.

Вижте офертите за Нова година в Солун.

Северна Македония

Снимка: iStock by Getty Images

Още една дестинация, където Новата година е по съседски позната и по балкански страстна. Изберете си дестинация, която ви е на сърце - от Охридското езеро до Скопие и отдалечени хотели край бреговете на езера. Разгледайте забележителности и се отдайте на веселие в новогодишната нощ. Повечето пакетни програми за Северна Македония включват транспорт с автобус, за да не се налага да теглите жребий кой ще пие и кой ще шофира.

Вижте актуалните оферти за Нова година в Северна Македония.

Албания

Една новогодишна дестинация за тези, които имат вкус към новото и необикновеното, за тези, които обичат синьо море, меко време в края на декември и добри цени.

Вижте офертите за Нова година в Албания.

Виена и Будапеща

Коледните базари, ароматът на греяни ликьори и аристократичният блясък на Виена могат да са прекрасно начало на новата година. А ако ги съчетаете с невероятната Будапеща и унгарското гостоприемство, със сигурност началото на 2022-ра ще е запомнящо се.

Вижте офертите за Нова година във Виена и Будапеща.

Сърбия

Ако сте емоционална балканска душа, отправете се на запад, към Сърбия. Вижте как празнуват Нова година нашите съседи и им покажете как празнуваме ние.

За Сърбия казват, че човек или никога не е бил там, или постоянно се връща. Достатъчно е поне веднъж да поздравите с „Как си, брате?“ и ще получите в отговор широка усмивка. Плескавици, вешалици, сръбска сливова и за фон - едни от най-големите сръбски музикални звезди – убедихме ли ви?

Вижте офертите за Нова година в Сърбия.

Турция

Снимка: iStock by Getty Images

Ако сте пропуснали лятната почивка в Турция, можете да наваксате по Нова година. Това е и един от най-бюджетните варианти за посрещане на празника в чужбина. Можете да изберете луксозен спа хотел из добре познатите Айвалък, Кушадасъ, да се спрете на космополитния Истанбул или да експериментирате с компактния и подреден град Чанаккале на брега на Дарданелите (и на една крачка от древна Троя).

Вижте актуалните оферти за Нова година в Турция.

Още оферти за Нова година може да видите тук!

>
30 ноември 2021 г.

Тагове

антични градове

антични театри

градове

гръцки острови

древногръцки градове

коледни базари

нова ггодина

нова година

острови

плажове

романтика

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти