Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Евтина Нова година на една ръка разстояние

Посрещнете Нова година от другия край на границата и със сигурност цялата 2021-ва ще ви върви на пътуване и приятни емоции! И разбира се, не е нужно да отидете на другия край на земното кълбо – на една ръка разстояние нашите мили съседи (и съседите на нашите съседи) ще ви посрещнат с топло гостоприемство, с шумни празненства, хубава храна, още по-хубаво вино и музика за душата. Ето няколко предложения за евтина Нова година недалеч от дома:

Солун, Гърция

Ако се замислите за Солун, първата картина, която изплува пред очите ви, почти сигурно е Бялата кула. Византийски църкви, римски конструкции, модерна архитектура, интензивен нощен живот и впечатляващи плажовe - всичко това е също Солун. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове. Празненствата за Нова година в Солун започват още през деня и атмосферата по крайбрежната улица е идеален избор да посрещнете 2021 година на една ръка разстояние от България.

Вижте офертите за Нова година в Солун.

Атина, Гърция

Потопете се в магията на древността и в еуфорията на настоящето в гръцката столица Атина! Посрещнете Нова година с емоционалните гърци, разходете се по оживените улици на града, вижте местата, където се е зародила една от най-великите цивилизации. Тук са първият олимпийски стадион, храмовете на древногръците божества и впечатляващият Акропол!

Вижте офертите за Нова година в Атина.


Албания

Една новогодишна дестинация за тези, които имат вкус към новото и необикновеното, за тези, които обичат синьо море, меко време в края на декември и добри цени.

Вижте офертите за Нова година в Албания.

Виена и Будапеща

Коледните базари, ароматът на греяни ликьори и аристократичният блясък на Виена могат да са прекрасно начало на новата година. А ако ги съчетаете с невероятната Будапеща и унагрското гостоприемство, със сигурност началото на 2021-ва ще е запомнящо се.

Вижте офертите за Нова година във Виена и Будапеща.

Ниш, Сърбия

Ако сте емоционална балканска душа, отправете се на запад, към Сърбия. Вижте как празнуват Нова година нашите съседи и им покажете как празнуваме ние. Разходете се из Нишката крепост и се насладете на сръбските месни специалитети за вкусно начало на Новата година.

Вижте офертите за Нова година в Ниш.


Белград, Сърбия

За Белград казват, че човек или никога не е бил там, или постоянно се връща. Няма начин да посетите сръбската столица веднъж и да не пожелаете да се върнете отново. Достатъчно е поне веднъж да поздравите с „Как си, брате?“ и ще получите в отговор широка усмивка. Плескавици, вешалици, сръбска сливова и изпълнения на живо от едни от най-големите сръбски музикални звезди, при това на брега на езеро – убедихме ли ви?

Вижте офертите за Нова година в Белград.

Турция

Ако сте пропуснали лятната почивка в Турция, можете да наваксате по Нова година. Това е и един от най-бюджетните варианти за посрещане на празника в чужбина. Можете да изберете луксозен спа хотел из добре познатите Айвалък, Кушадасъ, да се спрете на космополитния Истанбул или да експериментирате с компактния и подреден град Чанаккале на брега на Дарданелите (и на една крачка от древна Троя).

Вижте актуалните оферти за Нова година в Турция!

*

Още оферти за Нова година може да видите тук!

Дата: 03 ноември 2020 г.
4.5/5, 17540 гласа
Забележителности около Белград