Начало / Статии / Статии - Гърция

Епидавър

Автор

/

Идеално запазеният античен театър в Епидавър, построен през І в. пр.н.е., има акустика, която продължава да удивлява днешните специалисти в тази сфера.

Епидавър, Пелопонес, Гърция

Красотата на неговата околна среда и хармоничните му пропорции нямат равни на себе си. Реставрационните работи от преоткриването му през миналия век са били минимални: оригиналната сцена от отъпкана пръст е запазена, както и оригиналните 54 реда седалки, които побират 14 000 зрители, с червени седалки за специални гости на предните редове.

Изграден с механична точност и художествено око за естествения фон на спокойните вълнообразни хълмове, театърът в Епидавър става популярно място за представления от Фестивала на античната драма.

Разбираемо е също, че той е бил едно от любимите места за оперната певица Мария Калас. Този театър е магическо място за гледане на пиеси от класиците Софокъл и Еврипид, дори ако не разбирате езика, на който те се играят.

Епидавър е бил светилището на Асклепий, гръцкия бог на медицината, и е привличал болни от близо и далеч. Тяхното лечение се е състояло във физическа активност, релаксация, бани и интелектуални занимания, и затова изглежда естествено, че този реномиран театър е бил съчетан с един от първите балнеолечебни центрове в света.

Къде: 40 км от Науплион, Пелопонес, Гърция
Най-добро време: пролет, лято

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка в Олимпийска ривиера

Почивка в Халкидики

Почивка в Касандра

>
05 април 2012 г.

Тагове

антични градове

антични театри

културен туризъм

любопитно

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти