Хотел „Камп“ - отново центърът на светския живот

Вижте галерия
1 от 10


След трийсет години замразяване, когато е бил набелязан за разрушаване, хотел „Камп“ се възражда след умопомрачаващ, пълен и без пестене на пари ремонт. Изправен гордо върху елегантната Еспланада в самото сърце на града, „Камп“ е бил също толкова забележителен зара ди несравнимия си блясък, когато е открит през 1887 г., колкото е и днес, истински златен стандарт в петзвездната, последна-дума-на лукса категория, с който не може да се сравнява нищо в Скандинавия.

Хотел Камп - Финландия
 

От самото си начало „Камп“ е служил като столичното място за срещи на аристократи, политици, журналисти, художници и знаменитости. Хотелът е бил също артистично вдъхновение както за композитора Ян Сибелиус, който го посещава възможно най-често и му посвещава песен, така и за шведския художник Виктор Андрен, чиято картина Увеселение в „Камп“ все още удържа своята значима позиция в изключителния ресторант „Камп“.

Уловил духа на краевековния Хелзинки, хотелът отстоява със самочувствие своя девиз: „Трябва да си нещо изключително, два пъти за да се родиш“.

Къде: Хотел "Камп", Хелзинки, Финландия.

Дата: 15 април 2011 г.
4.5/5, 11542 гласа
Забележителности около Хелзинки