Начало / Статии / Статии - Русия

Фестивалът Бели нощи и грандхотел Европа в Петербург

Автор

/

Наречен на сезона, когато слънцето не залязва, относително новият музикален фестивал „Бели нощи“ вълнува публиката с различни изпълнения и културни събития, в които основна роля играе превъзходната оперна и балетна трупа на Санкт Петербург и театърът, който е дал името й – „Киров“ по съветско време, днес (както в царските времена) Мариински.

Мариински театър - Русия

Едномесечният културен фестивал дава на международната публика възможността да види галаспектакли в диапазона от класически руски балетни постановки до концерти на Санктпетербургската филхармония и гастролиращи артисти от световна класа.

Основното средище – построеният през ХІХ в. Мариински театър, – заедно с Болшой театър в Москва, е дал на света някои от най-великите балерини и балетисти. Гледането на представление тук трябва да бъде поставено на първите места в програмата ви, дори когато дългите летни нощи дойдат и отминат. Издокарайте се, пийнете шампанско по време на антракта и се смесете с хората, които са въодушевени да съживят една отминала епоха.

Продължете по вашия исторически маршрут с отсядане в грандхотел „Европа“. Управляван от междунаодна компания, този чудесен хотел е претърпяло генерален ремонт превъплъщение на бившия „Европейская“, открит през 1875 г. и по този начин най-старият хотел в Санкт Петербург.

Голяма част от старата аристократична атмосфера е изгубена. Замества я – за удоволствие на международните посетители, вървящи по стъпките на Горки, Щраус и Дебюси – европеизираното обслужване на петзвездните хотели и изтънчеността на белите ръкавици, които все още не се срещат толкова често сред руските хотели.

Съвсем близо до Невски проспект, санктпетербургския „Шан-з-Елизе“, булевард „Европа“, е бил някога бляскав символ на процъфтяването на Града на царете като столица на Русия от 1712 до 1918 г. Днес отново в него се усеща пулсът на един наново пробудил се град: елегантният „Хайверен бар“ (Икорный бар) е предпочитано място за срещите на руските новобогаташи, с техните мобифони и пури, а престижният ресторант „Европа“ предлага равнище на лукс и изискани ястия, невиждани в града по времето на комунизма.

Ако не отседнете тук, може да дойдете за закуска на блок маса под изтънчения, с витражи в стил ар нуво таван на „Европа“ или на неделен джаз брънч.

Къде: Фестивалът „Бели нощи“: в Мариинския театър, „Театральная площадь“ 1/2 и други места в Санкт Петербург. Грандхотел „Европа“: ул. „Михайловская“ № 1/7.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии в Санкт Петербург.

Виж още: 

Екскурзии - Москва

Круизи - Русия

Майски празници - Русия

Екскурзии - Скандинавия

>
22 март 2011 г.

Тагове

стари градове

събития

театри

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти