Начало / Статии / Статии - България

Хотел Анна Кристина - безвремие на брега на Дунав

Автор

/

Видин не е просто поредното пристанище на брега на Дунава. Тук можете да се качите на кулите на средновековния замък Баба Вида, да се разходите по крайбрежната алея, да видите как дунавските круизни кораби плават бавно и тържествено, а вечерната ви разходка край реката да завърши пак там, на брега - в една от най-красивите исторически сгради на Видин.

Няма как да не забележите това изящно здание в яркожълто и синьо - някога това е била градската баня на Видин.

Днес перфектно възстановената сграда е хотелът с най-интересното минало в града хотел „Анна Кристина“.

Тук, на дунавския бряг е най-красивата част на Видин. Знаете, че се намирате тук и сега, но не ви напуска онова усещане за безвремие и съвършено спокойствие.

На една крачка разстояние са видинският театър, сградата на синагогата (някога втора по големина в България и по думите на мнозина – първа по красота), Кръстата казарма, крепостта Баба Вида, единствената запазена в България стара турска поща, джамията на Осман Пазвантоглу...

Докато преминавате от една забележителност към друга, ще се пренасяте от епоха в епоха, ще започнете да разбирате къде се крие магията на Видин.

Околностите на града също ще ви накарат да се чувствате като откриватели – Белоградчишките скали, Магурата, Кула, Албутинският скален манастир.

А след откриването на Дунав мост 2 Румъния е само на 15-ина минути с кола.

Хотел „Анна Кристина“ се намира на самия бряг на Дунав. Има 21 модерно оборудвани стаи, в които ще усетите и частица от атмосферата на миналия век.

Ресторантът е безупречен, а сутрешното си кафе можете да изпиете в потъналата в зеленина градина с изглед към реката.

Спасението от летните жеги ще откриете в басейна. Ако искате да си починете офлайн, градът е спокоен, гледката към Дунав – незабравима, а любовта към Видин – от пръв поглед.

>
24 април 2014 г.

Тагове

велотуризъм

идеи за уикенд

река дунав

романтични места

семеен туризъм

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти