Начало / Статии / Статии - Малдиви

Къде да пътуваме през януари?

Автор

/

След края на коледните и новогодишните празници обикновено имаме нужда от една хубава почивка, за да се възстановим от бурното празнуване. Януари е един от най-подходящите месеци за пътуване, особено ако сте почитатели на екзотичните дестинации и искате да избягате на топло от вихрещата се по това време зима в България.

Снимка: iStock by Getty Images

Следва списък на някои от най-подходящите дестинации за пътуване през януари - както и какво да очаквате там.

Кения

Януари е чудесно време да сте в Кения. Дните са горещи и слънчеви, с кратки или никакви валежи. Кения е разнолика страна, която свързваме предимно с националните паркове и вълнуващите сафарита, но оживената столица Момбаса и плажовете в околностите й също заслужават да им отделите няколко дни, за да почувствате Кения в нейната цялост.

Вижте тук гарантирани програми за Кения!

Малдиви

Снимка: iStock by Getty Images

Малдивите са божествено място през цялата година, но особено през януари, когато температурите са между 25 и 29 градуса, а през нощта падат до 24. Температурата на морската вода през този месец е 28 градуса - перфектна както за плуване, така и за гмуркане сред божествения подводен свят на островната държава.

Остава само да си изберете точния хотелски комплекс, който отговаря на представите ви за почивка в рая.

Вижте тук гарантирани програми за Малдивите!

Тайланд

Снимка: iStock by Getty Images

Тайланд беше една от първите държави в Югоизточна Азия, които започнаха поетапно отваряне на границите си, макар и с някои ограничения. Страната е готова за приемане на повече чуждестранни туристи през 2023 г. и ако посетите страната на усмивките точно сега, ще можете да се възползвате не само от превъзходните плажове, но и от ниските цени на пакетните почивки до там.

Вижте оферти за почивка в Тайланд през януари!

Мексико

Снимка: iStock by Getty Images

Януари се пада по време на сухия сезон в Мексико, което означава отлично време за плаж и забавления край морето. В големите морски курорти като Канкун през деня температурите достигат до 27-28 градуса, а нощем не падат под 20 градуса.

Вижте оферти за почивка в Мексико през януари!

Дубай

Снимка: iStock by Getty Images

Тежките летни жеги на Дубай са трудни за понасяне, но през януари 30-те градуса в арабското емирство ще ви дойдат като точен антидот на студената българска зима. През януари все още ще имате възможност да видите всички нови забележителности, които са се появили в емирството през последните месеци - като Музея на бъдещето, виенското колело Аин Дубай и геймърският рай Арена Геймс.

Вижте оферти за пътуване до Дубай през януари!

Занзибар

Снимка: iStock by Getty Images

През януари в Занзибар е краткият сух сезон, по време на който времето е сравнително горещо (с температури на въздуха, достигащи до 35 градуса през деня, а на водата - до 30 градуса). Макар че кратки следобедни бури не са изключение, те отминават бързо и няма да развалят времето ви за плаж. Освен това през януари е сезонът на мангото и навсякъде по пазарите ще откриете пресни сладки плодове.

Вижте оферти за почивка в Занзибар през януари!

>
02 януари 2024 г.

Тагове

екзотика

плажове

романтика

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти