Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Какво ново да видите в Дубай? (ВИДЕО)

Автор

/

В Дубай винаги има нещо ново. Когато и да отидете в арабската страна на чудесата, все ще има няколко тъкмо отворили атракции, които да видите.

Има места, които вече са се превърнали в емблема на емирството (като Бурж Дубай или изкуственият архипелаг Палм), а има и такива, които имат потенциал да станат такива. 

Вижте кои нови атракции отвориха врати през последните месеци в Дубай и планирайте сега своето пътуване в Дубай тази есен и зима.

Музеят на бъдещето

Музеят на бъдещето е необикновена комбинация от изложба, театър и атракция, която ще ви помогне да прекрачите от настоящето и да погледнете в безкрайните възможности на бъдещето. Четири етажа ще ви преведат пред перспективите на откриването на космоса, биоинженерството, човешкото здраве и духовност. Специален етаж е посветен на децата, където те могат да създадат своето бъдеще и да изпълнят предизвикателства, за да се превърнат в “герои на бъдещето”.

Театър на дигиталното изкуство

Мадинат Джумейра е мини-град в рамките на Дубай, в който има петзвездни хотели, плажна ивица и зона за развлечения. Там туристите могат да открият и Театъра на дигиталното изкуство - модерен прочит на прочути произведения на изкуството на Ван Гог, Кандински, Моне, Сезан и др. Класически творби в дигитален формат се показват със специални ефекти, музика и звуци за фон, а част от произведенията могат да се видят и във виртуална реалност. 

Виенското колело "Аин Дубай"

Снимка: iStock by Getty Images

“Аин Дубай” е новото най-голямо и най-високо виенско колело, което официално отвори кабинките си за посетители миналата есен. От 250 м височина посетителите ще могат да се наслаждават на спиращи дъха гледки. Кабинките ще се отдават за специални събития, партита, романтични предложения и изискани вечери.

Арена Геймс

Почитателите на компютърните игри ще прекрачат директно в геймърския рай. Тук играенето на игри се издига на съвсем друго ниво - играчите се отправят на отвяващи ума мисии из безкрайни светове и свръхреалистичен VR.  

Вижте най-добрите оферти за почивка в Дубай!

>
03 септември 2021 г.

Тагове

любопитно

екзотика

плажове

летен туризъм

лукс

романтика

музеи

забележителности

културен туризъм

романтични дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти