Начало / Статии / Статии - България

Лековити минерални води – спа и уелнес през цялата година

Автор

/

Една от целите по реализиране на проект „Долината на розите и Тракийските царе” е по-широко популяризиране на изключителното богатство на минерални води в региона, включващ общините Казанлък, Карлово, Мъглиж, Павел баня и Сопот. Особеностите на спа и уелнес туризма го правят изключително привлекателен, тъй като той може да отговори на търсенето през цялата година.

Разработените в обособения от петте общини район тематични маршрути, предлагат възможно най-добрите варианти за отдих и балнеолечение в зависимост от нуждите на туристите.

Единият от тях - „Лековити води”, предлага отсядане в балнеоложки център или къща за гости в приветливия град Баня. Тук всеки може да се възползва от лечебните процедури, чрез различни услуги, които се предлагат под професионално ръководство или просто да се отдаде на заслужен релакс. От Баня, предложението е отпътуване към Павел Баня. И през тази част от почивката е гарантирано доброто и професионално обслужване, които ще помогнат за релаксацията на Вашите тяло и дух. След това спокойствие имате възможност да се отправите към забавленията и приключенията, които се предлагат в аквапарк „Waterland“, в село Овощник. 

Друго атрактивно предложение е тематичен маршрут „Спа и уелнес”. Два дни в Павел Баня и удоволствието да се включите в програмата на Празника на розата и минералната вода, след като сте се настанили в някои от балнеоложките центрове, хотели или къщи за гости в общината. И тук е предвидено посещение на аквапарка в Овощник, а за финал – нощувка в село Ягода, община Мъглиж. Релаксацията чрез предлаганите процедури и услуги в спа хотела може да съчетаете с емоцията от посещението на конна база „Ахал Тур”.

Лечебната сила на водата е доказана през вековете. На това залага и следващият тематичен маршрут. Почивката започва от настаняването в някои от спа хотелите в село Ягодина. По ваш избор може да посетите био розоварна в село Климент или да разгледате богатото културно-историческо наследство на Карлово.  Последно, но не по значение, е планирано посещение на Сопот и разглеждане на чешмите в града. Името Сопот е свързано с неговото географско положение и със значителното водно богатство, с което природата го е дарила /от старославянски Сопоть означава „поток” или „изкуствен воден улей”/ . Двадесет и две от чешмите са захранвани от шестте извора в района, като част от тези извори избиват дори и в частни домове за радост на собствениците им.

Следващото предложение е маршрут „Водна магия”. Настанявайки се за нощувка в Сопот, ще имате възможността да се запознаете с богатото културно-историческо наследство в този прекрасен град. Почивката ви може да продължи в някои от балнеоложките центрове в Павел Баня; с посещение на село Скобелево, розоварна Дамасцена и щраусова ферма „Четири сезона”, където в момента се отглеждат осем щраусови семейства, според изисквания на Европейските стандарти. Финалът е нощувка в село Ягода и възможност да разгледате конната база там.

От град Баня започва и организиран отдих по тематичен маршрут „Лековити минерални води”. Минава се през село Климент за посещение на био розоварна. На това прекрасно място имате възможност сами да наберете розов цвят и под вещото ръководство на специалистите да го превърнете в розово масло и да го отнесете със себе си за спомен. След двата дни престой в Баня, следващите дестинации са: аквапарк “Waterland” в село Овощник, нощувки в Казанлък и Сопот.

>
17 април 2014 г.

Тагове

Долината на розите

идеи за уикенд

конен туризъм

маршрути

романтични места

семеен туризъм

спа туризъм

забавления за деца

аквапаркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти