Начало / Статии / Статии - Франция

Местата с най-добри гледки към Париж

Автор

/

Едно от най-запомнящите се преживявания, независимо къде пътувате, е моментът, в който откриете място с панорамна гледка и успеете да обхванете с поглед град пред себе си. 

Париж не е изключение с многобройните си световноизвестни монументи и емблематични гледки. Добрата новина е, че в града има много места, от които да се насладите на невероятни панорами - и безплатни, и такива, за които ще трябва да заделите част от бюджета си. 

Вижте някои от любимите ни. 

Айфеловата кула

Снимка: iStock by Getty Images

Няма как да не започнем с най-прочутата емблема на града - Айфеловата кула. От третата платформа на кулата погледът ви обхваща цял Париж, летище Шарл де Гол, предградията и околностите му на разстояние до 70 км в ясен ден. 

Тази гледка има един недостатък - това е може би единственото високо място в Париж, от което панорамната гледка няма как да включва и самата Айфелова кула.

Кулите на Нотр Дам

Снимка: iStock by Getty Images

Южната кула на Нотр Дам със своята височина от 69 м е чудесна наблюдателна площадка към западните квартали на Париж. Оттук се виждат Айфеловата кула и базиликата Сакре Кьор, както и детайлите по покрива на Нотр Дам, включително прочутите ? гаргойли. 

След пожара през 2019 г. катедралата все още е в ремонт, но френските власти се надяват тя да бъде готова до 2024 г., когато Париж ще е домакин на Олимпийски игри. 

Куполът на базиликата Сакре Кьор

Снимка: iStock by Getty Images

Куполът на базиликата Сакре Кьор на хълма Монмартър е още една забележителна точка, до която си струва да се изкачите за спираща дъха панорама. В ясен ден погледът ви стига в радиус 30 км.

Кулата Монпарнас

Снимка: iStock by Getty Images

Според мнозина това е най-добрата сред най-добрите гледки към покривите на Париж. От откритата тераса на 56-я етаж на небостъргача идеално се виждат Айфеловата кула, Лувърът, хълмът Монмартър и Люксембургската градина.

Триумфалната арка

Снимка: iStock by Getty Images

Уникалното на гледката от покрива на Триумфалната арка е, че можете да видите 12-те булеварда, които започват като звезда във всички посоки от основите ?. Най-доброто време да се качите горе е малко преди залез, когато сградите на Париж са облени в меката светлина на клонящото към хоризонта слънце. Можете да се качите или с асансьор, или пеша по 284 стъпала. 

Мон Валериан в Сюрен

Мон Валериан в хълм, който се издига на над 160 м надморска височина в западното предградие Сюрен. Тук се издига едноименната крепост, в чиято основа се простира просторна панорамна тераса. От нея ще различите Айфеловата кула, кулата Монпарнас, Пантеонът, а на преден план като зелен килим се простира Булонският лес. 

Вижте актуални оферти за екскурзия до Париж! 

>
23 май 2022 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти