Начало / Статии / Статии - Франция

Пикардия – очарованието на Северна Франция

Автор

/

Пикардия е един от 27-те района на Франция, с излаз на Атлантическия океан. „Столица“ на района е приказният град Амиен. Други по-известни населени места са Бове и Лаон.

Исторически Пикардия е играл важна роля в развитието на Франция – тук са се провели някои от важните сражения по време на Първата световна война.

Днес това е един от най-спокойните райони в страната – притегателно място за любителите на природата и спокойствието.

Среща с птиците

В природния резерват Парк дю Маркентер (Parc du Marquenterre), разположен в залива Сом на Ламанша, целогодишно можете да наблюдавате стотици видове птици. Особено голямо е разнообразието по време на миграцията на пернатите от Европа към Африка. Можете да се включите в обиколка с гид, за да научите повече за живота в резервата.

Град Амиен

Това, с което е най-известен Амиен, е неговата катедрала – най-високата готическа катедрала във Франция. Освен това Амиен е един от малкото френски градове, в които все още съществува постоянен общински цирк – цирк „Жул Верн“. Заради каналите си често е оприличаван на Венеция.

Градините Валоар

Не една, а цели пет градини ви очакват в долината Отие. Градините Валоар (Jardins de Valloires) са дом на повече от 5000 растителни вида. Посетете Обикновената градина, Градината-блато, Островната градина, Градината на петте сетива и Градината на еволюцията, за да видите, помиришете, докоснете и дори опитате екземплярите от цял свят.

Пътуване с парен локомотив или колело

Заливът Сом може да бъде изследван както на две гуми, така и от вагоните в стил бел епок, част от влакова композиция с парен локомотив от началото на 20-и век.

Атлантическото крайбрежие с лодка

От всяко крайбрежно градче в Пикардия можете да се качите на лодка или корабче и да изследвате Атлантическото крайбрежие от водата. Ако имате късмет, може да видите и тюлени!

Светът на Астерикс

Тук се намира увеселителният парк „Астерикс“, чиито атракциони са базирани на историите от комиксите за приключенията на Астерикс, Обеликс и останалите гали.

Намира се на 35 км от Париж (оттам има директни автобуси няколко пъти дневно).

Вижте най-добрите оферти за пътуване във Франция!

>
27 август 2015 г.

Тагове

велотуризъм

градини

катедрали

летен туризъм

природни паркове

развлекателни паркове

романтични места

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти