Начало / Статии / Статии - Франция

Пикардия – очарованието на Северна Франция

Автор

/

Пикардия е един от 27-те района на Франция, с излаз на Атлантическия океан. „Столица“ на района е приказният град Амиен. Други по-известни населени места са Бове и Лаон.

Исторически Пикардия е играл важна роля в развитието на Франция – тук са се провели някои от важните сражения по време на Първата световна война.

Днес това е един от най-спокойните райони в страната – притегателно място за любителите на природата и спокойствието.

Среща с птиците

В природния резерват Парк дю Маркентер (Parc du Marquenterre), разположен в залива Сом на Ламанша, целогодишно можете да наблюдавате стотици видове птици. Особено голямо е разнообразието по време на миграцията на пернатите от Европа към Африка. Можете да се включите в обиколка с гид, за да научите повече за живота в резервата.

Град Амиен

Това, с което е най-известен Амиен, е неговата катедрала – най-високата готическа катедрала във Франция. Освен това Амиен е един от малкото френски градове, в които все още съществува постоянен общински цирк – цирк „Жул Верн“. Заради каналите си често е оприличаван на Венеция.

Градините Валоар

Не една, а цели пет градини ви очакват в долината Отие. Градините Валоар (Jardins de Valloires) са дом на повече от 5000 растителни вида. Посетете Обикновената градина, Градината-блато, Островната градина, Градината на петте сетива и Градината на еволюцията, за да видите, помиришете, докоснете и дори опитате екземплярите от цял свят.

Пътуване с парен локомотив или колело

Заливът Сом може да бъде изследван както на две гуми, така и от вагоните в стил бел епок, част от влакова композиция с парен локомотив от началото на 20-и век.

Атлантическото крайбрежие с лодка

От всяко крайбрежно градче в Пикардия можете да се качите на лодка или корабче и да изследвате Атлантическото крайбрежие от водата. Ако имате късмет, може да видите и тюлени!

Светът на Астерикс

Тук се намира увеселителният парк „Астерикс“, чиито атракциони са базирани на историите от комиксите за приключенията на Астерикс, Обеликс и останалите гали.

Намира се на 35 км от Париж (оттам има директни автобуси няколко пъти дневно).

Вижте най-добрите оферти за пътуване във Франция!

27 август 2015 г.

Тагове

велотуризъм

градини

катедрали

летен туризъм

природни паркове

развлекателни паркове

романтични места

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти