Начало / Статии / Статии - Испания

Остров Тенерифе - голф, вино и спа

Автор

/

Слънцето, пясъчните плажове и изключителната селекция от луксозни хотели със спа съоръжения правят Канарските острови и по-специално остров Тенерифе подходящ за посещения по всяко време на годината. Пътешествениците, искащи приключения могат да търсят скрити съкровища и да посетят известни забележителности като националния парк Тейде, който бе обявен за световно наследство от ЮНЕСКО.

Има изобилие от развлечения и невероятни плажове в Тенерифе, които са идеално място за забавление. Двойки, семейства или групи от приятели могат да избират измежду екскурзии, на които да гледат китове и делфини, да се гмуркат или да практикуват различни водни спортове, включително сърф, да посетят вълнуващи тематични паркове и много други неща.

Голф на Тенерифе

В Тенерифе има превъзходни голф игрища и специализирани хотели, разположени в южната и северната част на острова. Някой от клубовете са били домакин на на организирани турнири по голф на открито. Изборът на игрища за голф включва Golf Costa Adeje, Amarilla Golf, Buenavista Golf, Centro de Golf Los Palos, Golf del Sur, Golf Las Americas, Real Club de Golf de Tenerife and Abama Golf.

Вино и Гастрономия - Тенерифе

Вината в Тенерифе са известни по целия свят, тъй като печелят награди навсякъде, а производството им на острова датира от XV век.  Прочутото вино "Malvasia" е било едно от  изкушенията и удоволствията на Шекспир, а за него също се говори, че се пие  "за да  развесели сетивата и да парфюмира кръвта. Любителите на вино могат да се включат в организирани екскурзии за дегустация на вино или да отидат в местните изби за да опитат някои от вкусните бели, червени вина и розе. Традиционната гастрономия включва известните "papas arrugadas " или "набръчкани картофи", червено - зелените "Mojos" - червени пиперки със зелен сос от кориандър, рибни ястия или вкусен тапас.

Спа Почивки - Тенерифе

Лечебните свойства на водите в Пуерто де ла Крус в съчетание с минералите от спящия вулкан правят Тенерифе еднo от най-добрите места в света за релаксация и лечение. Водещите спа центрове, уникалните процедури  и релаксиращата среда са перфектния избор за абсолютно задоволство.

Още по темата: Местата, които трябва да видите на остров Тенерифе

Виж най-добрите оферти за пътуване до Тенерифе!

>
08 февруари 2021 г.

Тагове

летен туризъм

нaционални паркове

плажове

романтика

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти