Начало / Статии / Статии - Занзибар

5 идеи за почивка около 3 март

Автор

/

Тази година 3 март се пада в сряда и около деня няма други почивни дни, но ако си пуснете два дни отпуск преди или след датата, ще имате на разположение 5 дни, които можете да използвате за пътуване у нас или чужбина.

(Вижте тук и всички почивни дни през 2021 г. и възможностите за оптималното им сливане за дълги отпуски).

Всеки отбелязва 3 март според личното си усещане - за едни е повод да отидат до исторически места като Копривщица, Велико Търново или Клисура, за други - свободен ден да покарат ски, а за трети - възможност да пътуват в чужбина.

От който и тип да сте вие, ще откриете идеи къде да пътувате около 3 март, съобразени с текущата обстановка.

България

Ако искате да прекарате националния празник на родна земя, можете да си организирате еднодневна разходка до важни за Освобождението места в страната и да отдадете почит към загиналите за свободата. Копривщица, Карлово, Калофер, Клисура, Котел, както и Велико Търново са възможни посоки.

Празникът може да е и повод да си подарите ден за релакс в спа хотел - презареждане на батериите в средата на седмицата.

Ски курортите също са вариант, макар че имайте предвид, че е възможно образуването на опашки заради мерките срещу Covid-19 и очаквания голям брой посетители.

Вижте всички възможности за почивка в България около 3 март.

Кения

Кения отскоро е по-леснодостъпна - свързана е с България с директен чартър, от който можете да се възползвате и около 3 март. Африканската страна предлага възможност за комбиниране на плажна почивка в района на Момбаса със сафари в някои от най-впечатляващите национални паркове и резервати, където животните от пустошта ще бъдат пред очите ви като в оживял документален филм.

Разгледайте възможностите за почивка в Кения.

Египет

В началото на март прелетните птици се готвят за завръщане от южните земи, но ако вие сте изкарали зимата на студено, кратък полет до Африка ще ви се отрази наистина добре. Египет е идеалната дестинация за почитателите на комбинацията от плаж + история. Останките от Древен Египет са много по-впечатляващи, когато ги видите на живо, а ходенето боси по фин, галещ като коприна краката ви пясък ще ви зареди със сили да изкарате до края на зимата.

Почивка в идеалния за плаж Египет около 3 март може да ви излезе под 1000 лева за 6-дневен престой в 5-звезден комплекс в Хургада.

Разгледайте възможностите за почивка в Египет.

Доминикана

Доминикана, една от най-търсените екзотични дестинации тази зима, ви очаква и през март с обещание за пълно откъсване от ежедневието. Карибската държава има божествени плажове, поръбени с палми, безкрайни възможности за практикуване на водни спортове, непокътнати от човешкото въздействие острови, много ром за изпиване и салса за танцуване.

Разгледайте възможностите за почивка в Доминикана.

Занзибар

Занзибар е още една точка на африканския континент, която е свързана с чартърни полети от Българи. Слънчевият остров с едни от най-дружелюбните местни, които ще срещнете по света, е дом на плажни комплекси от мечтите - с крайбрежни вили, барове под палмите и нереално синьо море за плуване. Почивката на остров Занзибар е преди всичко за търсещите слънце през зимата, но няма да разочарова и почитателите на културата и природата с опциите за допълнителни екскурзии на място.

Разгледайте възможностите за почивка в Занзибар.

Вижте още актуални оферти за 3 март!

15 февруари 2021 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти