Начало / Статии / Статии - Франция

Пътувай като във филм

Автор

/

Кадър след кадър се случва и твоето пътешествие из истинските локации от филмите. Освен да минеш по стъпките на героите от любимите си филми, може да заснемеш познатите места и след това да монтираш клипче с твой личен “филм” в някоя от елементарните програми за монтаж.

Няколко идеи: 

“Невероятната съдба на Амели Пулен” - Отиди в парижкия квартал Монмартър, където някога е било царството на художниците и танцьорките на кадрил. Сега е царството на Амели Пулен. Повечето сцени от филма са снимани в този квартал. Най-добре е да тръгнеш по улица „Льопик” (Lepic) и да търсиш номер 15, където е кафене Cafe des Deux Moulins (Двете мелници). Вярно, няма да ти сервира Одри Тоту, но обстановката, до последния филмов плакат, е същата като в заведението във филма. 

„Междузвездни войни“ - Почитателите на култовата поредица на Джордж Лукас си спомнят, че домът на младия Люк Скайуокър от първите части на сагата се намира на пустинна планета. Това място наистина съществува и то на планетата Земя, дори е хотел в малкия берберски град Матмата в Южен Тунис. Жителите на града от векове живеят в големи дупки под земята. В стените им издълбават помещения за стаи между които са прокопани тунели за коридори. 

"Кръстникът" - Локациите на трилогията на Франсис Форд Копола са многобройни и сред тях е италианското селце Савока в провинция Месина в Сицилия. Във филма именно там е родното място на Вито Корлеоне, сцените от бар Вители (все още съществува) и сватбата на Майкъл Корлеоне също са снимани там.

Намери локациите на твоя любим филм и ето ти отправна точка за следващото пътуване.

 

>
28 февруари 2019 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти