Начало / Статии / Статии - Румъния

Пояна Брашов – на ски в Румъния

Автор

/

През 1895 г. е замислено изграждането на квартал в периферията на румънския град Брашов. 11 години по-късно той се превръща в най-красивият и луксозен румънски ски курорт. Намира се на 167 км от Букурещ и на 13 км от Брашов и носи китното име Пояна Брашов (поляната на Брашов).

Пояна Брашов - ски в Румъния

В Пояна Брашов се провежда първото румънско национално състезание по ски спортове. Мястото е било домакин и на Международните зимни игри за младежи. Днес е модерен курорт с 13 писти, една от които олимпийска, 3 за ски скокове и една подходяща за специален слалом.

Пояна Брашов е център на зимните спортове в Румъния. Освен ски пистите има улеи за шейни с обща дължина 20 км, кабинкови и седалкови лифтове. Курортът е известен и с изкуствения си сняг, който позволява практикуването на зимни удоволствия и през по-меките сезони – есен и пролет.

Курортът мами с красивата си гледка и чистия въздух. Хотелите са лъскави, но могат да с енамерят квартири на изгодна цена. Малките уютни вили ще ви пренесат за минутка в Алпите.

Забавленията в Пояна Брашов включват барове, заведения с традиционна румънска музика и цигански оркестри. Може там да срещнете своята Касандра! Ресторантите имат богато месно меню, а на места има атрактивни дегустации с вино. Спортни площадки, басейни, център по алпинизъм и ледени парзалки са екстрите, които вървят към всяко посещение на приказния курорт.

За любопитните и суеверни туристи граф Дракула е предоставил своя дом – замъкът Бран. Митовете говорят, че това е било убежището му векове наред, но информацията не е потвърдена от историците.

Вижте актуални оферти за пътуване до Румъния!

>
03 януари 2023 г.

Тагове

зимен туризъм

ски дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти