Начало / Статии / Статии - САЩ

Ресторантът на Чарли Тротър - на върха на хранителната верига

Автор

/

Дали Чарли Тротър е най-добрият майстор готвач в Съединените щати? Почитателите на хубавата храна се борят ожесточено, за да разберат това, правейки резервацията за някоя от двайсет и осемте маси една от най-трудно постижимите в Чикаго.

Ресторантът на Чарли Тротър - САЩ

Известен със своето артистично, с въображение и винаги променящо се представяне на модерната американска кухня и легендарната обработка на зеленчуците, неизменното при Тротър е неговото изтънчено, сложно съчетаване на продукти от най-високо качество, съединени по начин, който никога не би ви хрумнал при една обикновено вечеря. Това не е просто храна – това е изкуство. От трите комплекта менюта, които се сменят всяка нощ, вкусните ресторантски менюта с осем до десет ястия са най-прочутите, също толкова изтънчено планирани, колкото всеки детайл в този прохладно изискан, величествен таунхаус в Линкълн Парк, където съдове от китайски порцелан с над 40 вида шарки ще осигурят постоянно занимание на очите ви.

Не по-малко внушителна е масивната и педантично подбрана листа с вина, смятана за една от най-добрите в страната. Най-силно желаната маса в ресторанта (за която се чака до четири месеца) е в кухнята, където редовните клиенти могат да наблюдават майстор-готвача в действие. Именно тук шведският крал Карл Густав ХVІ (сам той упражняващ се като готвач за забавление) вечеря веднъж, след което кани Тротър да сподели някои от своите кулинарни умения – един управляващ монарх кани друг.

Къде: 816 W. Amaritage Ave.
Кога: отворен вторник-събота, само вечеря. Резервации се приемат 4 месеца предварително.

>
10 септември 2010 г.

Тагове

ресторанти

Забележителности наоколо

Избрани оферти