Начало / Статии / Статии - Италия

Рока Скалиджера - крайезерни красоти

Автор

/

Изчакайте докато следобедните тълпи намалеят, след това пресечете подвижния мост до този приказен castello, почти изцяло заобиколен от дълбоките сини води на езерото Гарда. Целият в кули и причудливи бойни укрепления, замъкът от ХІІІ в. е построен от мощните князе дела Скала (или Скалиджери) от близката Верона, на 3 км оттук.

Рока Скалиджера, Сирмионе, Ломбардия, Италия

Гарда е най-голямото езеро в Италия и е смятано от мнозина за най-красивото в Езерния район. Точно както Беладжо е известен като перлата на езерото Комо, почитателите на Гарда наричат Сирмионе Бисерът на езерото. Отвъд замъка са тесните улички на осеяния с бутици и кафенета Стар град, пешеходен остров, все още напомнящ за средновековните времена.

В древни времена Езерният район служи като прохладна лятна дестинация на римските заможни люде, в частност хедониста поет Катул, който бил привлечен от Сирмионе колкото заради естествените серни бани, толкова и заради прекрасната околна среда. Казват, че впечатляващите останки Гроте ди Катуло, откъдето се откриват панорамни гледки, са именно от неговата вила.

В сравнение със Стария град дворец-хотелът „Вила Кортине“ от ХІХв. изглежда откровено модерен. Разкошен, с колонади, със страхотна декорация, това е най-хубавият хотел в областта, с безупречни градини, загънати от бреговете на езерото.

Къде: Сирмионе, (на югозападния бряг на езерото Гарда, 3км от Верона), Ломбардия, Италия
Най-добро време: юли и август са месеците с най-много посетители, предпочитани от някои, избягвани от мнозина.

Виж актуалните оферти за пътуване до Верона!

>
23 април 2021 г.

Тагове

езера

замъци

плажове

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти