Начало / Статии / Статии - Италия

Рока Скалиджера - крайезерни красоти

Автор

/

Изчакайте докато следобедните тълпи намалеят, след това пресечете подвижния мост до този приказен castello, почти изцяло заобиколен от дълбоките сини води на езерото Гарда. Целият в кули и причудливи бойни укрепления, замъкът от ХІІІ в. е построен от мощните князе дела Скала (или Скалиджери) от близката Верона, на 3 км оттук.

Рока Скалиджера, Сирмионе, Ломбардия, Италия

Гарда е най-голямото езеро в Италия и е смятано от мнозина за най-красивото в Езерния район. Точно както Беладжо е известен като перлата на езерото Комо, почитателите на Гарда наричат Сирмионе Бисерът на езерото. Отвъд замъка са тесните улички на осеяния с бутици и кафенета Стар град, пешеходен остров, все още напомнящ за средновековните времена.

В древни времена Езерният район служи като прохладна лятна дестинация на римските заможни люде, в частност хедониста поет Катул, който бил привлечен от Сирмионе колкото заради естествените серни бани, толкова и заради прекрасната околна среда. Казват, че впечатляващите останки Гроте ди Катуло, откъдето се откриват панорамни гледки, са именно от неговата вила.

В сравнение със Стария град дворец-хотелът „Вила Кортине“ от ХІХв. изглежда откровено модерен. Разкошен, с колонади, със страхотна декорация, това е най-хубавият хотел в областта, с безупречни градини, загънати от бреговете на езерото.

Къде: Сирмионе, (на югозападния бряг на езерото Гарда, 3км от Верона), Ломбардия, Италия
Най-добро време: юли и август са месеците с най-много посетители, предпочитани от някои, избягвани от мнозина.

Виж актуалните оферти за пътуване до Верона!

23 април 2021 г.

Тагове

езера

замъци

плажове

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН