Начало / Статии / Статии - Италия

Гардаленд - италианският еквивалент на Дисниленд

Автор

/

Скоростни влакчета, стремглаво спускащи се лодки в тъмни тунели, 4D приключения, симулация на полет в космоса, приказни земи... Увеселителен парк Гардаленд (Gardaland) е достойна конкуренция на Дисниленд, при това само на 30 километра от приказната Верона. Ако мислите, че децата ви може и да не се впечатлят от Къщата на Жулиета или древната Арена ди Верона, можете да ги заведете на място, създадено специално за тях.

Тук може и да не срещнат любимите си герои на Дисни, но ги очакват не по-малко вълнуващи приключения. Като скоростно бягство от разярен мамут, например. Или влакче на ужасите, на което се возите във виртуална реалност. Открийте древната земя Атлантида или се изправете срещу гнева на фараона Размес....

Освен адреналиновите забавления, в увеселителния парк можете да посетите и Аквариума. Там ще се отправите на пътешествие към дълбините на морето, ще се срещнете с непознати водни обитатели, ще минете през прозрачен тунел, докато над главите ви плуват акули, а в киносалона ще можете да научите повече за океана, обитателите му и опазването му. В специален басейн посетителите могат да докоснат и хайвер от акула (преди малките акули да са се пръкнали) и да разгледат много отблизо различни морски създания.

Цените на билетите за Гардаленд са разумни в сравнение с останалите големи европейски увеселителни паркове, а опашките пред атракциите не са прекалено дълги. Ако запазите по-рано, ползвате намаления. Паркът има и собствен хотел, както и достатъчно места за хапване.

Транспорт: Ако идвате с влак по линията Милано-Венеция, слезте на гара Пескиера дел Гарда и хванете безплатния автобус, който ще ви отведе до парка (разстоянието е 2 км, автобусът потегля на всеки половин час). Ако сте с кола, слезте от магистралата Милано-Венеция при изхода за Пескиера дел Гарда и следвайте табелите за парка.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Верона (откъдето лесно можете да посетите Гардаленд)!

>
25 януари 2018 г.

Тагове

идеи за уикенд

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти