Начало / Статии / Статии - Италия

Музеят на Ферари в Маранело

Автор

/

На входа на музея на Ферари в италианския град Маранело посетителите са посрещнати от вдъхновяващия надпис „Изживей мечтата си!“.

Музеят е модерен и интересен. Фокусът, разбира се, е върху настоящето и бъдещето на автомобилната марка, превърнала се в световен символ на иновациите и високите скорости. Това не означава, че няма да се запознаете с историята на Ферари.

В музея в подредена постоянна експозиция, посветена на Формула 1, са изложени многобройни модели на марката, а на Стената на питстопа посетителите могат да разберат какво точно се случва в пилотската кабина по време на големите състезания.

Както се и очаква от един автомобилен музей, той не е пълен само с експонати. Във видеозалата се прожектират филми, посветени на марката, а когато има състезания от Формула 1, посетителите могат да ги гледат на огромни екрани.

Почитателите на Ферари могат да се доближат до динамиката на ралито, като участват в смяна на гуми или изпробват специалните симулатори. Има полупрофесионален симулатор за възрастни и детски за най-малките посетители.

За истинско пътешествие през историята на Ферари, комбинирайте посещението на Музея на Ферари в Маранело с музея на Енцо Ферари в Модена (има директен автобус, който тръгва от Музея на Ферари на всеки 45 минути). Комбинираният билет за двете забележителности ви спестява 4 евро.

Маранело се намира на 20 км от Модена и на 50 км от Болоня. Билетът за Музея на Ферари в Маранело струва 15 евро, работи всеки ден от 9:30 до 18 часа (от 1 май до 30 септември – до 19 часа).

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Италия!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Италия!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Италия!

>
11 март 2024 г.

Тагове

идеи за уикенд

любопитно

музеи

семеен туризъм

Формула 1

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти