Начало / Статии / Статии - Италия

Верона - родното място на Ромео, Жулиета и Аида

Автор

/

Зарежете всяка недоверчивост и се потопете в романтиката на Верона. Местните управници, решени да държат мита Ромео и Жулиета жив, отредили един дворец от ХІV в. – комплектован с реквизитния балкон – да представлява резиденцията на Капулетите.

Милиони любопитни и нещастно влюбени идват тук, за да дишат въздуха, който Шекспировите злочести любовници някога са дишали. Графитите и любовните бележки, оставени от тях, са невинни, хумористични и понякога горчиво-сладки, изписани на всякакви езици.

Не си тръгвайте от семплия двор, без да потъркате дясната гърда на една бронзова Жулиета (на възраст за женене вече) – странна традиция, която изглежда никой не може да обясни.

Ако сте дошли през лятото, присъединете се към романтичните поклонници за една нощ на операта в безупречно запазения 2000-годишен римски амфитеатър. Съвършената акустика е оцеляла хилядолетия, превръщайки го в едно от най-очарователните места за живи (и без микрофони) изпълнения днес.

От 1913 г. насам, когато е за първи път изпълнена тук в чест на 100-годишнината от рождението на Верди, „Аида“ е била едно от постоянните неща в иначе изменящата се всяка година програма, а билетите за нея са най-високо ценени.

Хосе Карерас може да изглежда два-три сантиметра висок от най-високото и най-евтиното място в оперния театър (което бихте били щастлив да получите, тъй като всичките 20 000 места редовно се продават изцяло), но неговият глас ще бъде също толкова кристално ясен, колкото прохладният нощен въздух, а гледката на околните хълмове на Венето е безплатна екстра.

Дори тези, които не обичат и не разбират много оперното изкуство, ще отнесат у дома си спомен за цял живот, когато стотици участници изпълнят сцената по време на триумфалния марш в „Аида“.

След операта се отправете към историческото кафене „Данте“ и седнете навън на най-красивия площад на Верона – Пиаца деи Синьори.

Къде: Верона, Венето, Италия
Кога: края на юни-началото на септември

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Верона!


Вижте най-добрите оферти за пътуване до Верона!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Верона!

>
07 май 2015 г.

Тагове

градове

живописни пътешествия

музикални събития

опери

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти