Начало / Статии / Статии - България

Вече може да резервирате стая в космически хотел

Автор

/

Краят на научната фантастика и превръщането й в реалност ще се случи само след четири години. През 2022 г. първите гости на космически хотел Аурора на компанията Орион Спан ще отлетят до открития космос, за да прекарат 12 дни, носейки се сред звездите.

Космическият хотел вече отвори списъка с чакащи, където всеки може да се запише срещу депозит от 80 000 щатски долара. Когато станцията е в готовност да приеме първите си посетители, от компанията ще започнат да се свързват с чакащите по реда на записването им и да им предлага сред наличните дати.

Всяко пътуване ще трае 12 дни, като крайната цена от 9,5 милиона долара на човек включва престой, храна и транспорт от Земята до космическата станция.

На борда на Аурора ще могат да се качват до шестима туристи, които не само ще имат привилегията да се насладят на гледките към открития космос, но и да участват в изследователската дейност, да наблюдават отглеждането на растения на борда и други.

Космическият хотел ще прави пълна обиколка около Земята за 90 минути, което означава, че гостите ще могат да видят хиляди изгреви и залези, както и Северното сияние.

 

>
10 април 2018 г.

Тагове

любопитно

космически туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти