Начало / Статии / Статии - България

Най-търсените екскурзии в България през август (които не са море)

Автор

/

Август е може би най-морският месец, но мнозина избягват точно тогава да бъдат по плажовете заради високите цени и тълпите.

Хубавото време, дългите дни и отпускарският сезон са повод за много туристи да използват топлия месец за екскурзии в България.

Ето кои са най-популярните дестинации за уикенд туризъм в България през август според търсенето на потребителите на туристическия портал NasamNatam.com.

Разходка с теснолинейката

През последните години славата на теснолинейката се възроди, не без намесата на неправителствени организации и български марки, избрали легендарното пътешествие с влак през три планини за своите кампании.

Ако изминете целия маршрут от Септември до Добринище, това ще ви отнеме малко повече от 5 часа, но може да се возите и само по част от маршрута. Ако не ви се шофира до изходните гари или искате да разгледате интересни обекти и извън гарите по маршрута, може да се запишете за организирана екскурзия.

Вижте оферта за еднодневна екскурзия, включваща пътуване с теснолинейката!

Ловеч

Снимка: Мария Ангелова / NasamNatam.com

Ловеч и околностите му са пълни със забележителности, които са толкова разнообразни! Старинен квартал, наследството на Левски, крепост с невероятна панорама към града, близката пещера Проходна… Ако идвате от някое далечно кътче на България, отделете си поне няколко дни, за да опознаете района и да не ви се налага да бързате.

Вижте най-добрите екскурзии до Ловеч!

Златоград

Снимка: Мария Ангелова / NasamNatam.com

Открийте планинска прохлада и се отправете на пътешествие назад във времето в Златоград. Разходете се из възстановените възрожденски къщи, чиито хладни стаи и аромат на дърво ще ви пренесат в друго време. Влезте в историческа църква и килийно училище, изпийте едно кафе на пясък и хапнете местни специалитети.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии в Златоград!

Жеравна

Снимка: Мария Ангелова / NasamNatam.com

Жеравна носи усещане за минало и е цветна като пъстрите черги и кърпи, които се продават на всеки ъгъл. Тук все още се издигат над 200 къщи, строени по време на Възраждането (а някои и преди това). Колкото и да е популярен, градът рядко е препълнен с туристи - дори и през лятото. По виещите се улички и под сенките на кафенетата има достатъчно място за всички.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии до Жеравна!

Лещен

Снимка: Мария Ангелова / NasamNatam.com

Лещен, това село почти на края на България, се превърна в икона за търсачите на красота и спокойствие, при това във всички годишни времена. Част от старинните черно-бели къщи са превърнати в къщи за гости, където можете да нощувате в стогодишни стаи, има ресторант, галерия и панорамни гледки от всяко по-високо място. Посетете го през лятото, за да се насладите на песента на щурците в топлите звездни вечери.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии до Лещен!

>
10 август 2021 г.

Тагове

любопитно

семеен туризъм

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти