Начало / Статии / Статии - САЩ

Водни паркове по света

Автор

/

Да се докоснете до света на животните, да поплувате с делфини или да храните птици от ръката си. Това изживяване можете да изживеете само във Флорида -  Worlds of Discovery Parks. Парковете са общо четири – SeaWorld -  Orlando, Busch Gardens - Tampa Bay, Aquatica и Discovery Cove - Orlando.

Парк SeaWorld

SeaWorld може да предложи на посетителите си невероятни изживявания. Посетете шоуто на Шаму и цялото семейство китове убийци, което ще ви остави без дъх. В секторът Wild Arctic  ще намерите полярни мечки, белуги, моржове. Джет - коптер симулаторът ви предоставя възможността да се „гмуркате“ в морето или в небето. Качете се на увеселителното влакче Кракен – най – високото и висящо влакче в Орландо. То ще ви преобърне седем пъти, а скоростта му е впечатляваща – 104,6км/ч.

Парк Busch Gardens - Tampa Bay

Busch Gardens - Tampa Bay е изключителен тематичен Африкански парк, който съчетава увеселителни влакчета, представления и разнообразни животни. Скоростното влакче SkeiKa ще ви отведе на 61м над земята, ще ви обърне на 90 градуса с поглед надолу, а скоростта, с която ще ви спусне е 112,7км/ч – доста страшничко звучи или пък доста интригуващо.

И това е само началото, в този парк ще намерите повече бързоскоростни влакчета, отколкото във всеки друг увеселителен парк във Флорида. За посетителите, които не си падат по силните усещания е направен сектора Jungala. Там имате възможност да се срещнете очи в очи с най – опасните животни – бенгалски тигър или орангутан.

Воден парк Aquatica

Aquatica е ексцентричен воден парк, който е единствен по рода си. Уникалното на този парк е Dolphin Plunge – водна пързалка, включваща две прозрачни тръби, които ви „разхождат“ в лагуна с пъстри делфини (делфини на Комърсон). Плувните басейни с двуметрови вълни ще ви осигурят 100 – процентово водно забавление. Секторът Kata's Kookaburra е огромна водна детска площадка с много миниатюрни водни пързалки и развлечения. Aquatica е извор на забавления без край – каквото е и самото море.

Воден парк Discovery Cove – Orlando

Discovery Cove – Orlando пресъздава рая на тропическите острови. Уникалните възможности, които ви дава този парк е да поплувате и да си поиграете с атлантическите бутилконоси делфини, да плувате  с шнорхел сред тропически риби, да храните екзотични птици, да се повозите на лодка в кристалните води на реката или просто да се насладите на белите пясъчни плажове и слънчевите лъчи. Капацитетът на този парк обаче е ограничен – само 1000 човека на ден.

Виж актуалните оферти за пътуване до САЩ!

>
27 май 2010 г.

Тагове

водни паркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти