Начало / Статии / Статии - САЩ

Уолт Дисни Уърлд Ризорт - най-популярната курортна дестинация на планетата

Автор

/

Все още служещо за образец на тематичните паркове в цял свят, творението на гениалния аниматор и гигант в развлекателния бизнес Уолт Дисни е непрестанно разрастваща се вселена на фантазьорството и бягството от света, прославяща магията, технологията, природата и, разбира се, Мики Маус.

В над трийсетте години, откакто е отворило врати, 120 000-декаровото бивше пасище за крави се е развило в четири различни тематични парка, всеки със своя собствена физиономия. Магическото царство (Magic Kingdom), открито през 1971 г., безгрижен свят на фантазиите, който се върти около Замъка на Пепеляшка, е мястото на две от най прочутите (и твърде различни) атракции от света на Дисни: Малкият свят (Small World) и Космическата планина (Space Mountain).

„Епкот“ (1982), Експерименталната прототипна общност на утрешния ден, е образователен тематичен парк, където тръпките са повече за ума, с атракции като много популярния Космически кораб „Земя“ (Spaceship Earth). В студията „Дисни-Метро Голдуин Майер“ (1989) посетителите попадат в един „Холивуд, какъвто никога не е бил и винаги ще бъде“ филмов декор, който смесва носталгия с високотехнологични чудеса (не пропускайте Кулата на ужаса от Зоната на залеза).

2000-декаровото Животинско царство (Animal Kingdom, 1998) е най-големият и най-новият тематичен парк, с над 1000 животни (от жирафи до лъвове), бродещи в естествена, подобна на Серенгети, среда. Три тематични водни парка запълват останалите възможности.

Има безброй по-евтини (и по-малко фантастични) възможности за настаняване в хотел в зоната на Орландо, но е за предпочитане да удължите магията с отсядане в един от притежаваните и управлявани от „Дисни“ хотели/курорти. Предимствата са много, включително страхотната логистика: те са близо до главните атракции и са свързани с безплатни корабчета, автобуси и моножелезница.

От луксозните възможности на „Дисни“ възсъздаденият във викториански стил „Гранд Флоридиан Ризорт енд Спа“ е един от най-елегантните и по-малко съвременен като атмосфера, напомнящ галените от бриза дни на един краевековен летен курорт.

Къде: „Уолт Дисни Уърлд“: 45 минути от международното летище на Орландо, Флорида, САЩ
Най-добро време: най-претъпкано е тук по време на всяка ученическа ваканция (на Деня на благодарността има по-малко хора, отколкото по Коледа), особено през лятната; най-бавните месеци са януари и септември-ноември; ранното идване сутрин ще ви избави от следобедната тъпканица.

>
26 юли 2011 г.

Тагове

любопитно

Мики Маус

развлекателни паркове

развлечения

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти