Начало / Статии / Статии - Кариби

Спа екзотика – защо пък не?

Автор

/

 

Спа процедурите са неизменна част от нашата почивка. Дали по – често или по – рядко, всеки от нас е изпитвал насладата от тях. Спа вариантите са безброй много. Комбинацията им с екзотика, обаче е доста необичайна и любопитна. Сега ще научите за някои наистина странни спа процедури.

Арабски златен ритуал – това удоволствие се предлага на Six Senses Hideaway Zighy Bay, Оман. Процедурата включва ексфолиране със скраб мента и босилек, използване на маска за тяло със злато и глина, и невероятен масаж на цяло тяло със златно масажно масло. Идеята за процедурата идва от древните култури. За тях златото освен символ на богатство и заможност, се е свързало и с безсмъртие.

Друга спа процедура е ексфолиране със скраб, направен от черупка на кралска раковина. Черупките се натрошават до степен много ситен прашец, който действа доста благотворно върху кожата – почиства и ревитализира. Това удоволствие можете да си доставите на Карибите, или по - конкретно на Търкс и Кайкос.

След тричасовата терапия Inkaterra ще се преродите. Тя е част от спа център в Перу.  Включва сауна в дървена кабинка от евкалипт, стимулиращ масаж с масло от кока, следва маска на тяло с листа от кока и хидратиране с овлажнител от листа на кока. Тази терапия се използва за детоксикация и подобряване на кръвния поток.

Ако предпочитате масаж с черни перли – мястото е Таити. Масажното и хидратиращо масло в този случай е домашно приготвено от ядки, и е дело на местните жени.

И още една странна, но съживяваща тялото и духа терапия е масаж с горещи нефрити. Тази услуга се предлага в Пекин. Терапията започва с акупресурен масаж на лице и глава, последван от вана с благовонни масла, след което се прилага дълбок масаж с горещи камъни – нефрит. Всичко това води до отпускане на мускулите и до създаване на духовна хармония.

>
06 януари 2010 г.

Тагове

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти