Начало / Статии / Статии - България

Време е за рафтинг

Автор

/


Рафтингът е екстремен спорт, който набира все повече и повече популярност в България. Това е спорт, който ще качи адреналина ви и ще ви накара да се чувствате страхотно. В нашата страна рафтинг може да се практикува по реките Струма, Велека, Марица, Арда и др.

Най – популярен у нас е рафтингът по река Струма. Той се организира и провежда в Кресненското дефиле – изключително живописно и красиво място. Дефилето е с обща дължина от 18км. Намира се на около 120км от София, така , че човек спокойно може и за един ден да отскочи до там и да изживее нещо по – различно.

Продължителността на рафтинга може да е различна – от един до три часа. Най – подходящото време да отидете на рафтинг е от началото на април до края на юни. По това време на годината реките са най – пълноводни, заради топенето на снеговете. За да може да се организирате по оптимален начин имайте предвид, че лодките са с вместимост 4, 6 или 8 места.

Първо ще ви бъде проведен инструктаж, след което ще ви оборудват с необходимата екипировка. Тя включва неопренов костюм, каска, спасителна жилетка, гребло. На някои места дават и неопренови обувки. Предварително попитайте какви са необходимите неща, които вие трябва да си вземете.

Застраховката се включва в цената на рафтинга обикновено, но не пречи да се поинтересувате и за това. След като всичко е наред се качвате заедно с инструктор, който ви напътства по време на рафтинга.

 

Екстремно, нали?

>
16 юни 2010 г.

Тагове

алтернативен туризъм

рафтинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти