Начало / Статии / Статии - България

Огняново – спа сред планината

Автор

/

Село Огняново е благословено от бога с лековита минерална вода. Но вие не чакайте лекар да ви изпрати в този край, за да дадете заслужена почивка на ума и тялото си.

В селото има немалко хотели, като всеки от тях има спа център и предлага разнообразни спа процедури. Минималното, което при всички случаи ще имате, е сауна, парна баня и басейн с минерална вода. Както и кристално чистия планински въздух и много възможности за интересни разходки в района.

Едно от известните места в Огняново е естественият минерален извор Мирото. Намира се в единия край на селото и е оформен като басейн на открито. Достъпът до него е свободен и можете да се топнете в топлата минерална вода по всяко време на денонощието. Дори и през зимата не липсват ентусиасти, които се къпят под звездите. Районът на Огняново има куп забележителности, които ще задоволят всеки интерес. На около 50 км се намира Банско – в случай, че сте любители на зимните спортове, но търсите спокойствие.

Ако пък ви се прииска да попътувате във времето, съвсем наблизо се намират едни от най-живописните села – архитектурни резерватиЛещен, Долен и Ковачевица. Макар и трите села да са обявени за забележителности заради старите си къщи и запазената автентична архитектура, всяко от тях има своя, различна атмосфера. В Лещен се отбийте в кръчмата, в Долен – в старата църква, а в Ковачевица се изгубете в лабиринта от тесни улички и посетете старото училище.

Ако стигнете до Гоце Делчев и продължите нагоре по пътя с най-много и най-остри, както ще ви се стори, завои в България, ще стигнете до друго прекрасно село - Делчево. То също е запазило старовремската си архитектура и каменните покриви на къщите си, а гледката, която се разкрива от височината към града долу, в ниското, е зашеметяваща.

Най-назад във времето пък ще ви отведат разкопките на древния римски град Никополис ад неструм, където се смята, че е имало почивна база на римските легиони. Обектът се намира на няколко километра от село Марчево. Независимо дали сте почитатели на селския туризъм, на спа процедурите, на древноримските останки или на ските, Огняново и районът могат да ви предложат от всичко.

>
22 януари 2014 г.

Тагове

архитектура

идеи за уикенд

почивни дни

романтични места

селски туризъм

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти