Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

Круиз Адриатика и Гръцки острови - от София

Номер на оферта

/

238155

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Атина и Тревизо – София с вкл. 15 кг чекиран багаж
трансфери летище-пристанище в Пирея, пристанище – Равена, Равена-летище в Тревизо
7 нощи на круизен кораб Enchantment of the Seas (Royal Caribbean) на база Пълен пансион
Такса обслужване на кораба в размер на (101.5 eвро на човек)
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
Водач-придружител от агенцията по време на цялото пътуване, при 15 записани

Цената не включва

брегови екскурзии
Застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност 3-4% от цената на пътуването, Травел Холидейс съдейства за сключването
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Круизен пакет "АДРИАТИКА И ГРЪЦКИ ОСТРОВИ"

Гръцки острови, Черна гора и Италия

"По стъпките на Одисей и Херкулес". С корабът Enchantment of the Seas на круизната компания Royal Caribbean ще започнем плаването си от Пирея, Гърция, покрай Миконос, Крит, Закинтос и Корфу, за да продължим по бреговете на Черна гора и да завършим в Италия. Все дестинации, които трябва да се посетят поне веднъж в живота. А защо не именно през лятото на 2023-та година?

Маршрут: София - Атина - Миконос - Хания (о-в Крит) - Закинтос - Корфу - Котор - Равена - София

ДАТА: 14.08.2023г.

ЦЕНА на човек в двойна каюта - ранни записвания до 12.05.2023 г.:
Вътрешна кабина - 2930 лв
Кабина с прозорец - 3430 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

Самолетни билети София-Атина и Тревизо-София с вкл. 15кг чекиран батаж
7 нощувки на борда да Enchantment of the Seas на база Пълен пансион
Застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 EUR
Включена такса обслужване на борда на кораба
Представител на туроператора по време на пътуването

-----------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
14.08.2023 г. СофияАтина. Отплаване в 18:00 ч.
Полет от София за Атина в 10:05 ч. Кацане на международното летище в 11:40 ч., трансфер към Пирея и качване на борда на кораба Enchantment of the Seas на круизната компания Royal Caribbean. Отплаване в 18:00 в посока Миконос.

ДЕН 2:
15.08.2023 г. Миконос, Гърция 07:00 ч. – 19:00 ч.
Разположен в архипелага на Цикладите, в Егейско море, Миконос е един от най-туристическите, а също и най-известните острови. Не само заради фестивалите си, но и заради своята архитектура и атмосфера, за която сме сигурни, ще ви накара да се влюбите, щом стъпите на острова. Според гръцката митология Херкулес е водил битка срещу гиганти на остров Миконос. Според местните вярвания и митове, скалните образувания са неподвижните тела на тези гиганти. Днешната екскурзия е срещу доплащане. Едно от нещата, на които можете да се насладите на о-в Миконос, е разходката из столицата му-град Миконос, или също познат като Хора. Има тесни улички, елегантни магазини и типична цикладска архитектура. Въпреки че е малък град, посещението на историческия център може да отнеме няколко минути пеша, това ще ви позволи да опознаете жителите и тяхната култура. Старият град е едно от най-популярните места на острова, известен със своите очарователни варосани къщи. „Малката Венеция” е един от най-очарователните и красиви райони на острова, както и едно от най-сниманите места. Той се намира в долната част на град Хора, къщите му са построени върху водата, откъдето идва и името му. Мястото е известно още като Алефкандра, в превод от гръцки означава „да се пера“, защото тук жените са перяли дрехите си в миналото.

ДЕН 3:
16.08.2023 г. Хания, о-в Крит 07:00 ч. – 17:00 ч.
Днес ще имате достатъчно време да посетите завладяващата префектура Ретимно! Това пътуване е идеално за тези, които искат да се потопят в богатата история и природна красота на Крит. Като се започне от очарователния стар град на Ретимно, възхитителен лабиринт от тесни улички и алеи, украсен с венецианска и османска архитектура, датираща от 16 век... след това - живописното село Маргаритес, известно със своите традиционни грънчарски работилници и зашеметяващи пейзажи. А последна спирка да бъде историческият манастир Аркади - зашеметяващ укрепен манастир, изиграл важна роля в борбата на Крит за независимост през 19 век.

ДЕН 4:
17.08.2023 г. Закинтос, Гърция 08:00 ч. – 18:00 ч.
Остров Закинтос (или Закинт) е третият по големина остров от групата на Йонийските острови. Крайбрежната ивица е с дължина около 123 км. Столица и главен град на острова е Закинтос. Известен в целия свят с невероятно красивите си плажове и редкия вид костенурки, които го обитават-Caretta Caretta. Тук, освен, че природата е удивителна, от архитектурна гледна точка всяко едно кътче носи уникалния дух на времето и различните култури, които са завладявали тези земи през годините. Сред основните забележителности на острова са площадът "Св. Марк" с католическата катедрала, статуята и храмът на "Свети Дионисий", считан за покровител на острова; музеят на гръцките поети Соломос и Калвос, Византийският музей и Градската библиотека. На западния бряг на острова се намират известните Сини пещери на Волимес, на името на градчето, където са разположени. До тях може да се стигне единствено по море, като това е една от предлаганите атракции за туристите.

ДЕН 5:
18.08.2023 г. Корфу, Гърция 08:00 ч. – 18:00 ч.
Koрфy е една от нaй-п?пулярнитe деcтинации за туристи в Гърция. Той e най-cеверният и втори п? гoлeмина остр?в oт Йонийсkaта грyпа. Това е място с богата история като най-голямо влияние са оставили венецианците, които са владеели острова дълго време. Задължително е да се разгледат Старата крепост, Новата венецианска крепост и Старият град. Корфу е изпълнен с десетки романтични заливчета, с кристално чиста вода и ситен пясък. Най-известните места са Сидари, Касиопи, Палеокастрица, Агиос Тордис. На около 26 км от столицата се намира Палеокастрица – най-красивото кътче от острова. Тук са красивите заливи с кристално чисти води. Според легендите, по тези брегове бродил Одисей, запленен от приказния остров. Над всичко това се издига манастира „Пиги” с красивия си двор с много палми, цветя, осветени фонтани и аристократични пауни.

ДЕН 6:
19.08.2023 г. Котор, Черна Гора 07:00 ч. – 18:00 ч.
В никакъв случай не пропускайте преминаването през 30 километровия фиорд на Которския залив. Крепостният остров Мамула охранява входа му. Отстрани на фиорда, планините, високи над 1000 м и покрити с борови дървета, се спускат стръмно в морето. В края на котловините град Котор е „приклекнал“ на фона на планинските склонове - сякаш са сраснали заедно. Круизът в Которския залив е незабравимо преживяване. Тук ще разберете защо град Котор, както и целият залив, са под почетната защита на ЮНЕСКО.

ДЕН 7:
20.08.2023 г. плаване
В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб. Днес ще осъзнаете на 100% великолепието да пътуваш в „плаващ хотел“.

ДЕН 8:
21.08.2023 г. Равена (Венеция), Италия – акостиране в 06:00 ч., освобождаване на кораба
Пристигане в едно от най-древните пристанища в света – Равена, основано през 31 г. пр.н.е. Това е едно от най-големите яхтени пристанища на Адриатическо море. Напускане на кораба и трансфер то стария град на Равена. Следва самостоятелно или организирано разглеждане на града. Равена е един от най-оживените градове на италианската класика. Тук хармонично се преплитат античността, епохата на ранното християнство, Ренесанса и съвремието. Този град не е толкова популярен сред туристите като Флоренция или близкия Римини, но определено трябва не трябва да бъде пропускан. Една от основните причини да посетите Равена е, че 8 от историческите паметници на града са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Най-известните са базиликата Сан Витале и мавзолеят на Гала Плацидия – римска принцеса. Тези и няколко други древни църкви на Равена са украсени с фантастични византийски мозайки, които почти нямат аналог в света. Тези великолепни панели са оцелели след 1500 години бурна история, без да загубят красотата и яркостта си. Мозайките са важна, но не и единствена причина да посетите Равена. Това е град с висока култура – ??има музеи, изложби, празници, атракции на световно ниво. Бивша столица на Римската империя и убежище на Данте – Равена изненадва туристите и до днес. Следва трансфер от Равена до Тревизо (Венеция) за вечерен полет в 20:55 за София. Кацане в София в 23:40.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
За резервации до 12.05 вкл. - заплащане на депозит в размер на 30% от стойността на круиза
Доплащане до 100% - до 12.06.2023

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
до 11.06 - удържане на заплатения депозит
от 12.06 до 14.07 - удържане на 60% от стойността на круизното пътуване
след 15.06 - удържане на пълната сума

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Круизи 2024 - Гърция |  Круизи 2024 - Атина

Избрани оферти