Хаваи

За града

Оферти

Статии

Хаваи / Hawai

Хаваи (Hawaii) е щат в САЩ. Хонолулу е най-големият град в този щат. Хаваи е част от по-големия архипелаг на Хавайските острови. Населението на Хаваи е 1 211 537 души (2000). Хаваи са с обща площ от 29 311 км. Друг по-известен град в щата е Норт Шор, там всяка година се провеждат световноизвестните състезания по сърф. Климатът е тропически, дъждовният сезон е от декември до края на март. Лятото е сравнително топло,­ средната температура е около 30°, но тъй като влажността на въздуха достига 70%-80%, горещината не се усеща толкова силно.

Забележителности

Кауаи - райският остров
Най-зеленият и най-старият остров в Хавайския архипелаг, тучен и вечен, Кауаи е по същество единичен масивен вулкан, който се издига 4800 метра от равнището на земята и осигурява изглед на Рая за много холивудски филми и телевизионни забавни програми, включително Джурасик парк, Сини Хаваи, Кинг Конг и Фантастичен остров.

Мауи - предпочитаната дестинация на любителите на острови и голф
Кой не би се съгласил с местната поговорка „Мауи но ка ои“? Мауи е най-добрият. „Островът на долините“ е наречен на полинезийския полубог, който, след като издърпал всичките Хавайски острови от морето, решил да направи този – най-красивият – свой дом.

Националният парк Хавайски вулкани
Истинското представление на острова, където Майката Природа е надминала себе си, е националният парк „Хавайски вулкани“, в който живее Пеле, богинята на вулканите.

Големият остров

Големият остров – основната част от поразителния 4000-километров Хавайски архипелаг – е уникално място на контрасти и суперлативи. Той е най-големият остров в Тихия океан и най-младият и един от най-малко туристическите на Хаваите, място на пустини с черна лава и гъсти тропически дъждовни гори.

Молокаи (Molokai)
Молокаи е остров от хавайския архипелаг. Общата му площ е около 673кв.км. Островът е създаден от два вулкана, които днес обозначават две области – Западен и Източен Молокаи.

Забележителности около Хаваи

Избрани оферти