Транспорт - Лисабон

Летище

Летището в Лисабон (летищен код LIS) се намира почти в центъра на града и има планове за неговото преместване, но докато това се случи, е много лесно и бързо да стигнете до града. В градския транспорт можете да пренасяте багаж с размер максимум 50х40х20 см. Ако сте с по-голям куфар, използвайте автобус Aerobus, който има две линии. Aerobus Line 1 свързва летището с Cais do Sodre и минава на всеки 20 минути м. Aerobus Line 2 стига до финансовия център Av. Jose Malhoa и минава на същия интервал. Билетите, закупени онлайн, са с отстъпка. Разписание и информация тук: www.aerobus.pt

От летището можете да вземете и метро, с което се стига до центъра за около 20 минути. Информация за билети и разписание на метрото вижте тук: www.metrolisboa.pt.

Уебсайт на летището: www.ana.pt

Обществен транспорт

Лисабон има отлична мрежа от автобуси, трамваи, въжена железница и метро. Трамваите и въжената железница не са особено полезни, но возенето в тях е истинско удоволствие. Въжената железница е формата за придвижване по стръмните калдъръмени улички на Лисабон. Има и нощни линии. Метрото се движи от 6:30 до 1:00 часа.

Разписание на автобусите и трамваите и информация за цени на билети и карти: www.carris.pt

Уебсайт метро: www.metrolisboa.pt

Основният превозвач за извънградско пътуване е "Rede Expressos".

Уебсайт: www.rede-expressos.pt

Такси

Можете да спрете такси на улицата. В час пик или когато вали обаче, ще трябва да поръчате по телефона. Бакшишът не е задължителен, но бива високо оценен, дори и да е малък.

Автомобил

Имайте предвид, че преминаването по двата моста "25 април" и "Вашку да Гама"  в южната част на Лисабон е платено. Мостът "25 април" е по-натоварен, а "Вашку да Гама" има по-висока такса (от 2,70 евро за лека кола до 11,70 евро за камион при преминаване в посока север, към Лисабон; наобратно е безплатно). За преминаване по "25 април" трябва да платите 1,75 евро за лек автомобил в посока юг-север. Преминаването от север на юг е безплатно.

Забележителности около Лисабон
Свързани Пътеписи за Лисабон
ПОРТУГАЛИЯ
от 1489 лв.
ПОРТУГАЛИЯ
8 нощувки
Самолет
ЛИСАБОН
от 1067 лв.
ЛИСАБОН
3 нощувки
Самолет
ЛИСАБОН
от 1067 лв.
ЛИСАБОН
3 нощувки
Самолет
ПОРТУГАЛИЯ
от 1489 лв.
ПОРТУГАЛИЯ
8 нощувки
Самолет