Оферта номер: 228502

ТОП ОФЕРТА!!!Почивка в Кушадасъ + круиз с 4 нощувки ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Почивки в Кушадасъ и Почивки в Турция.

Дати и цена
Цената включва
*Транспорт с комфортен автобус, всички пътни, гранични и фериботни такси;
*3 нощувки в хотел SENTINUS 4* на съответната база на изхранвaне в Кушадасъ;
*4 нощувки в двойна вътрешна каюта категория IА на палуби 2 и 3 на кораб CELESTYAL OLYMPIA;
*Пристанищни такси;
*All inclusive пакет с напитки на борда на кораба CELESTYAL OLYMPIA;
*Такса обслужване към персонала;
*Следните брегови екскурзии с екскурзовод на английски език:
- Родос - Medieval tour - Lindos and the Citadel of the Knights
- Ираклион - Minoan Palace of Knossos-1st European Civilization
- Трансфер на остров Миконос от кораба до центъра на града и обратно
*Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ с лимит на отговорност 10000 евро (за лица над 70 години - доплащане);
*SMS известие за часа на отпътуване;
*Представител на ТА по време на транспорта до и от Кушадасъ;
*Обслужване на място от представител на фирмата партньор в Кушадасъ.
Цената не включва
*Доплащане за друг вид каюта - с прозорец или балкон;
*Допълнителните брегови екскурзии по желание (препоръчително е да се заявят е платят в офиса):
О-в Патмос:
1.Посещение на манастира „Свети Йоан Предтеча” и Пещерата на Апокалипсиса”, цена 67 евро на човек
2. Тур из околностите на Хора и Пещерата на Апокалипсиса”, цена 67 евро на човек
3. Традиционен пир на Патмос, цена 58 евро на човек
О-в Крит:
1. Разходка из провинцията на Крит и запознаване с неговия бит”, цена 74 евро на човек
2. Венецианският Ираклион и Археологическият музей”, цена 67 евро на човек
О-в Санторини:
1. Поразителното село Оия, кацнало на ръба на калдерата”, цена 74 евро на човек
2. Круиз до островите на Санторини и вулкана”, цена 69 евро на човек
3. Разкопки в село Акротири”, цена 74 евро на човек
Атина:
1. Паметниците на Атина и Акропола, цена 78 евро на човек
2. Тур из Атина и Новия музей на Акропола”
Цена: 78 евро на човек
О-в Родос:
1. Средновековен тур – църквата „Филеримос”§Цитаделата на рицарите”
Цена: 74 евро на човек
Бонус: При записване за екскурзиите: Посещение на манастира „Свети Йоан Предтеча” и Пещерата на Апокалипсиса на о-в Патмос + Поразителното село Оия, кацнало на ръба на калдерата на о-в Санторини, ОБЩАТА цена за двете екскурзии е 120 евро на човек.
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица над 70 години – на запитване;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Цените са за ранни записвания до 28.02.2019г.
ВАЖНО: Пакетната цена се препотвърждава към момента на правене на резервацията и зависи от наличността на определения тип каюти!

Цени за настаняване в х-л Sentinus 4*- за двама възрастни

За Хотелите "Batihan" и "Infinity by Yelken" - изпратете запитване, за да Ви предоставим точна информация за цената, в желания период.Възможност за отпътуване от следните градове: София, Варна, Бургас,Стара Загора, Чирпан, Нова Загора, Шумен, Поморие и др.
Часа на отпътуване от всеки град е различен....ПОПИТАЙТЕ НИ!!!

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от съответния град към Кушадасъ, Турция.

ВТОРИ ДЕН
Пристигане в Кушадасъ и настаняване в хотел по избор.

ТРЕТИ ДЕН
Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии, предлагани и заплащани на място в Кушадасъ.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии, предлагани и заплащани на място в Кушадасъ.

ПЕТИ ДЕН
Напускане на хотела. Трансфер до пристанището на Кушадасъ. Качване на борда на кораба. В 13:00 ч. – отплаване.
В 17:45 ч. акостираме край най-малкия от Додеканезите острови - Патмос. Възможност за допълнителна екскурзия на острова (заплаща се на борда на кораба).
Големият едва 28 кв. м остров принадлежи към група от дванайсет гръцки острова, известни още като Южни Споради. Известен е с това, че около 95 година тук за две години е бил заточен Йоан Богослов, който тук написал две от основните части на Новия Завет – „Евангелие от Йоан” и „Откровение”. Това е станало в Свещената пещера, която се намира в центъра на манастира „Апокалипсис”. На най-високата точка на острова се намира манастира „Св. Йоан Богослов” с богата библиотека и забележителни дърворезби и скулптури.
Отплаване в 21:30 ч.

ШЕСТИ ДЕН
Остров Родос, престой от 07:00 до 18:00 часа. Корабът акостира на самото пристанище срещу стария град.
Програмата продължава със Средновековна обиколка - Линдос и Цитаделата на рицарите. Времетраене 6 часа.
Остров Родос се намира в Егейско море и е най-големият от групата на Додеканезките острови на Гърция. Има форма на острие на стрела. Островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света представляващ гигантска статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, съборена от земетресение през 226 г. Линдос е привлекателно градче, с боядисани изцяло в бяло къщи, построени в скалите на хълма, самият той увенчан с Цитаделата. Векове на културата и слой след слой на древни цивилизации очакват да бъдат открити по време на нашата автобусна обиколка през впечатляващия Линдос и внушаващия благоговение Акропол. Ще последваме стъпките на героите, като се разходим заедно с рицарите из Цитаделата в сърцето на стария Родос. Седемте ложи на Ордена, които все още носят оригиналните си гербове, а дворецът на Великия Учител си заслужава името. Ще бъдете възхитени от внушителната готическа архитектура на крепостта, която ще ви пренесе в очарователната атмосфера на рицарското време. Нашата разходка из Родос приключва със свободно време за всеки, който иска да разшири спомените си от острова.
Нашата обиколка започва с Акропола Линдос, на 55 км (40 мили) от град Родос, за да разгледате храма на Атина, построен през 300 г. пр.н.е. Обратно в стария град на Родос, вие ще преминете през D’Amboise Gate и по протежение на напълно запазената Улицата на рицарите.
Отплаване към остров Крит.

СЕДМИ ДЕН
Остров Крит, престой от 07:00 до 12:00 часа.
Предстои ни да посетим главния град на о-в Крит Ираклион в екскурзията „Минойнският дворец на Кносос - първата европейска цивилизация”. Времетраене 3 часа 50 минути.
Остров Крит е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море. Докато се впускаме в невероятния открит музей на двореца Кносос, нашето автобусно пътешествие ще ви отведе по гордото венецианско наследство на Ираклион - крепостта "Кулес" (крепостта с изглед към пристанището на Ираклион), венецианската лоджия (административен и социален център от XVII век), хармоничния фонтан "Морозини" и църквата "Свети Тит" от ХХ век. Ако решите да изследвате двореца Кносос, считан за най-стария в Европа, то вие ще влезете в невероятния свят на легендарната Минойска цивилизация. Дългите и криволичещи улици на древния град на Крит постепенно показват забележителното изкуство, архитектура и ежедневието на минойския народ. Вдъхнете хилядолетия от историята и си представете легендите за Дедал, Тезей и Минотавъра, които оживяват в забележителната зала на Кралската гвардия и двойните оси, царската камара или апартамента на кралицата. Насладете се на свободното време, за да се възхитите на красотата и уникалността на най-големия град в Крит (и четвъртият в Гърция). Градът е изпълнен с богатство от музеи, които задоволяват всеки вкус, пълен е с оживени кафенета и елегантни магазини, тук е и впечатляващото укрепено пристанище, огромните арки и арсенали.
Древният град Кносос, един от най-известните археологически обекти в цялото Егейско море, предоставя очарователна представа за сложната Минойска цивилизация. Вижте тронната зала, фреската на принца на лилиите, внушителната голяма стълбищна клетка. Екскурзията също включва спирка в Ираклион за кратка разходка из историческия център, преди да се върнем на кораба.
Отплаване към о-в Санторини. Престой от 16:30 до 21:30 ч.
Възможност за допълнителна екскурзия на острова (заплаща се на борда на кораба). Най-големият град на острова е Фира (Тера), разположен на ръба на кратера и предлага чудесна гледка към вулкана. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но по време на катастрофално вулканично изригване през 1400 г. пр.н.е. централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (калдера), който се запълнил с вода.
Отплаване към пристанище Пирея. Тази вечер ще имате невероятното удоволствие да се насладите на прославения залез на Санторини и на светлините на острова.

ОСМИ ДЕН
Атина, престой от 07:30 до 11:30 ч.
Възможност за обзорна обиколка на гръцката столица Атина (заплащането става на борда на кораба). Времетраене 4 часа и 50 минути.
Тази половиндневна обиколка до стадион Панатенаик и историческия квартал Плака ще ви позволи да видите две от основните забележителности Атина. Първо ще преминете през вековния стадион Панатенаик, построен около 330 г. пр. Хр. за Панатенаикийските игри, които се провеждали веднъж на 4 години в чест на богинята Атина. Тази мраморна красота е болезнена за очите с неразгадаемата си светлина от ярки бели линии. След това ще се разходите в лабиринта от павирани улици, които съставляват Плака, най-старата част на града. Неговите улици криволичат между неокласически сгради, таверни, които предлагат вкусна храна денонощно, розови бугенвилии, прегърнали историческите стени, това е магическо! Освен това, ще преминете покрай площад „Синтагма”, Академията на Атина и Националната библиотека, като същевременно ще видите чудесни гледки на Акропола.
Отплаване от пристанище Пирея към остров Миконос.

Остров Миконос, престой от 18:30 до 23:00 часа.
Трансфер на остров Миконос от кораба до центъра на града и обратно.
Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора. Тук си дават среща специфичната архитектура, с множество рибни ресторанти и кафенета, бутици и магазини за сувенири. Посетителят най-напред е поразен от уникалната архитектура на тукашните къщи – изцяло бели, кубични, максимум на два етажа. Тесните улички между тях също са боядисани в бяло. Не пропускайте да видите Малката Венеция – поредица от къщи в типичната островна архитектура, в основите на които се разбиват морските вълни; площад „Алефкандра“ с църквата и рибните ресторанти; вятърните мелници; площад „Триа Пигадиа“ („Трите Чучура“); летния амфитеатър; църквата „Парапортиани“ и площада пред старото пристанище.
Отплаване към Кушадасъ.

ДЕВЕТИ ДЕН
В 07:30 ч. акостиране на пристанището на Кушадасъ. Трансфер към мястото за отпътуване към България. Отпътуване към България.

ДЕСЕТИ ДЕН
Пристигане в съответния град в България.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
SENTINUS HOTEL 4* - ЦЕНА ОТ 1201ЛВ.
BATIHAN BEACH RESORT & SPA 4* - ЦЕНА ОТ 1251ЛВ.
INFINITY BY YELKEN 5* - ЦЕНА ОТ 1298ЛВ.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА
Celestyal Olympia е малък, но много уютен кораб с дизайн, наподобяващ този на яхтите. Шезлонгите около басейна, ресторантите със Средиземноморски акценти, баровете с музика на живо правят круизната почивка незабравима. Носещ името на най-прочутите и бляскави игри в Древна Гърция - Олимпийските, корабът е символ на егейските дестинации и култура. Ярко сини покриви, перлено бели сгради и вятърни мелници са само малка част от списъка на гръцките острови, които ще можете да посетите с него за 3 или 4 нощувки.
Тонаж 37.584 т. Дължина 215 м. Широчина 28 м. Има 12 палуби и капацитет от 1664 пасажери. За комфорта на туристите се грижи екипаж 540 души. Корабът разполага със 733. Развива скорост от 18 възела (34 км в часа). Построен е през 1982 г. Реновиран е през 2016 г.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Кушадасъ
Транспорт - Кушадасъ Заведения - Кушадасъ Хотели - Кушадасъ Пазаруване - Кушадасъ Събития - Кушадасъ Забележителности - Кушадасъ
Кушадасъ – древни и съвременни забележителности
Птичият остров в Кушадасъ
Ранни записвания в Турция - какво представляват и заслужават ли си?